HIRDETŐ

Forrás: foxysgraphic from Canva

Vaníliapudingos meggyes pite

Egy mennyei, vaníliás meggyes pite recept, amit könnyű elkészíteni. Az édes vanília puding tökéletesen kiegészíti a savanykás meggy ízét. Tökéletes desszert egy hűvös őszi estére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A tésztához:

  • 450 g liszt Hozzáadott
  • 12 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 12 mk Hozzáadott
  • 120 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 250 g margarin Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 ek tejföl Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 800 ml meggylé Hozzáadott
  • 5 ek cukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás pudingpor (főzős) Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
  • 1 l magozott Hozzáadott

A tetejére:

  • 1 ks tojás Hozzáadott

A tepsi kenéséhez:

  • olaj vagy margarin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A meggyléből, a cukorból és a pudingporból készítsük el a krémet.

2. Lépés

Adjuk hozzá a fahéjat, és keverjük bele a meggyet.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral.

4. Lépés

Adjuk hozzá a margarint, a tojásokat és a tejfölt.

5. Lépés

Keverjük jól össze, és osszuk két részre.

6. Lépés

Az első tésztát tegyük egy kizsírozott tepsibe.

7. Lépés

A tetejére kenjük a meggyes keveréket, majd a tészta második felét is nyújtsuk ki, és kenjük rá.

8. Lépés

A felső tésztát villával megszurkáljuk, megkenjük felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.

9. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg a tortát porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új