Forrás: foxysgraphic from Canva
Vaníliapudingos meggyes pite
Egy mennyei, vaníliás meggyes pite recept, amit könnyű elkészíteni. Az édes vanília puding tökéletesen kiegészíti a savanykás meggy ízét. Tökéletes desszert egy hűvös őszi estére.
Hozzávalók
A tésztához:
- 450 g liszt
- 1⁄2 Csomag sütőpor
- 1⁄2 mk só
- 120 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 250 g margarin
- 2 ks tojás
- 1 ek tejföl
A töltelékhez:
- 800 ml meggylé
- 5 ek cukor
- 2 Csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- Fahéj
- 1 l magozott
A tetejére:
- 1 ks tojás
A tepsi kenéséhez:
- olaj vagy margarin
Eljárás
A meggyléből, a cukorból és a pudingporból készítsük el a krémet.
Adjuk hozzá a fahéjat, és keverjük bele a meggyet.
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral.
Adjuk hozzá a margarint, a tojásokat és a tejfölt.
Keverjük jól össze, és osszuk két részre.
Az első tésztát tegyük egy kizsírozott tepsibe.
A tetejére kenjük a meggyes keveréket, majd a tészta második felét is nyújtsuk ki, és kenjük rá.
A felső tésztát villával megszurkáljuk, megkenjük felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.
Tálalás előtt szórjuk meg a tortát porcukorral.