Vaníliás palacsinta tészta
Ez a recept a vékony vanília palacsintára, amit bármikor napközben megengedhetsz magadnak. Ideális reggelire, de elkészítheted desszertnek is vacsora után.
Hozzávalók
- 1 csésze önserkentő liszt
- 2 db Tojás
- 2 csészék Tej
- 2 kanalak Cukor
- 1 Kanál Szöveget
- csipetnyi só
- 1 db vaníliás cukor
Eljárás
Tegyen lisztet egy tálba. Adjon hozzá sót és cukrot, majd keverje össze.
Válassza szét a tojásfehérjét a tojássárgájától, és tegye a tojásfehérjét egy kis lábosba.
A tojássárgákat tegye egy tálba a liszttel és adjon hozzá tejet. Mindent jól keverjen össze.
Verje fel a tojásfehérjét habosra.
Fokozatosan adja hozzá a különválasztott tojásfehérjéket a lisztes tálhoz, és keverje össze őket egy habverővel.
Adja hozzá az olajat az úthoz, és jól keverje össze.
Melegítse fel a serpenyőt közepes lángon és kenje be olajjal.
Önts bele egy kanál tészta a serpenyőbe és terítse szét az egész serpenyőben.
Süssük mindkét oldalát a palacsintának aranybarnára.