Vasárnapi csirkehúsleves
Egy igazán tradicionális, ősi magyar recept, amit vasárnapi ebédek során szokás tálalni. A csirkehúsleves ízlés és szaglás után, a figyelmes elkészítésével létrehozza azt a különleges árnyalatot, ami mindig emlékezetes marad. Bátran készítsd el otthon, garantált az elégedettség.
Hozzávalók
- 1 Minden csirke
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks fehérrépa
- 1 ks petrezselyem gyökér
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Fej karalábé
- 2 ks babérlevél
- 1 kis csokor zellerzöld
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 3 l víz
- só
- bors
Eljárás
Tisztítsuk meg és vágjuk fel a zöldségeket, a csirkét pedig a lehető legfinomabb darabokra.
A hagymát héjastól, a fokhagymát pedig egész gerezdekként tegyük a levesbe.
A babérlevéllel, sóval és borssal ízesítsük.
A csirkét helyezzük a tálba, majd öntsük fel a vízzel.
Forraljuk fel a levest, majd főzzük közepes lángon mintegy 1 órán át.
Húzzuk le a tűzről a levest, majd hagyjuk állni egy fél órát, így az ízek jobban összeérnek.
Szűrjük le, majd a csirkedarabokat tegyük vissza a levesbe, a zöldségeket pedig tálaljuk külön.
A petrezselyemzölddel és zellerzölddel ízesítsük a levest közvetlenül tálalás előtt.