HIRDETŐ

Vasárnapi csirkehúsleves

Egy igazán tradicionális, ősi magyar recept, amit vasárnapi ebédek során szokás tálalni. A csirkehúsleves ízlés és szaglás után, a figyelmes elkészítésével létrehozza azt a különleges árnyalatot, ami mindig emlékezetes marad. Bátran készítsd el otthon, garantált az elégedettség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Minden csirke Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyem gyökér Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej karalábé Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 kis csokor zellerzöld Hozzáadott
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg és vágjuk fel a zöldségeket, a csirkét pedig a lehető legfinomabb darabokra.

2. Lépés

A hagymát héjastól, a fokhagymát pedig egész gerezdekként tegyük a levesbe.

3. Lépés

A babérlevéllel, sóval és borssal ízesítsük.

4. Lépés

A csirkét helyezzük a tálba, majd öntsük fel a vízzel.

5. Lépés

Forraljuk fel a levest, majd főzzük közepes lángon mintegy 1 órán át.

6. Lépés

Húzzuk le a tűzről a levest, majd hagyjuk állni egy fél órát, így az ízek jobban összeérnek.

7. Lépés

Szűrjük le, majd a csirkedarabokat tegyük vissza a levesbe, a zöldségeket pedig tálaljuk külön.

8. Lépés

A petrezselyemzölddel és zellerzölddel ízesítsük a levest közvetlenül tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új