Forrás: ANDREA CUSCUNA from Getty Images
Vegán mascarpone
Ez a recept egy lágy, krémes vegán változata az olasz mascarponenak. Csupán négy összetevőből készül, és remekül illeszkedik bármelyik süteménybe vagy ételbe, ahol a hagyományos mascarpone szükséges.
Hozzávalók
- 200 g Nyers kesudió
- 120 ml hűtött, teljes zsírtartalmú kókusztej
- 2 almapüré
- 1 mokka kanál tengeri só
Eljárás
Áztasd be a kesudiót. Hideg vízbe tedd a kesudiót, és hagyd ázni legalább 4 órán keresztül, vagy egész éjszakán át. Ez segít a kesudió megpuhításában.
Szűrd le és öblítsd le a kesudiót. Ezután tedd a kesudiót a turmixgépbe.
Adj hozzá a tengeri sót, a kókusztejet és az almászt.
Turmixold össze az összetevőket, amíg krémes és sima állagú lesz.
Tegyél egy szűrőt egy nagy tál fölé, és béleld ki gézzel. Öntsd bele a keveréket, és hagyd, hogy a felesleges folyadék kicsöpögjön. Hagyd állni 30-40 percen keresztül.
Csavard össze a gézt, és préseld ki a felesleges folyadékot. A maradék anyag a gézben a vegán mascarpone.
Tárold hűtőben, és használd fel 1 hét alatt.