HIRDETŐ

Forrás: ANDREA CUSCUNA from Getty Images

Vegán mascarpone

Ez a recept egy lágy, krémes vegán változata az olasz mascarponenak. Csupán négy összetevőből készül, és remekül illeszkedik bármelyik süteménybe vagy ételbe, ahol a hagyományos mascarpone szükséges.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 200 g Nyers kesudió Hozzáadott
  • 120 ml hűtött, teljes zsírtartalmú kókusztej Hozzáadott
  • 2 almapüré Hozzáadott
  • 1 mokka kanál tengeri só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Áztasd be a kesudiót. Hideg vízbe tedd a kesudiót, és hagyd ázni legalább 4 órán keresztül, vagy egész éjszakán át. Ez segít a kesudió megpuhításában.

2. Lépés

Szűrd le és öblítsd le a kesudiót. Ezután tedd a kesudiót a turmixgépbe.

3. Lépés

Adj hozzá a tengeri sót, a kókusztejet és az almászt.

4. Lépés

Turmixold össze az összetevőket, amíg krémes és sima állagú lesz.

5. Lépés

Tegyél egy szűrőt egy nagy tál fölé, és béleld ki gézzel. Öntsd bele a keveréket, és hagyd, hogy a felesleges folyadék kicsöpögjön. Hagyd állni 30-40 percen keresztül.

6. Lépés

Csavard össze a gézt, és préseld ki a felesleges folyadékot. A maradék anyag a gézben a vegán mascarpone.

7. Lépés

Tárold hűtőben, és használd fel 1 hét alatt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új