Forrás: Kailash Kumar from Getty Images
Vegán Vadas Szósz
Ez a vegán vadas szósz recept a hagyományos magyar vadas recept vegán változata. Tökéletes választás, ha egészséges és ízletes ételt szeretnél készíteni, ami a hagyományos vadas ízével bűvöl el, de mégsem tartalmaz húst.
Hozzávalók
- 500 g sárgarépa
- 200 g petrezselyemgyökér
- 200 g burgonya
- 100 g zellergumó
- 250 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
- 4 evőkanál Mustár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukor
- 3 ks babérlevél
- só
- őrölt fekete bors
Eljárás
A szarvasmártás elkészítéséhez tisztítsa meg, mossa meg, hámozza meg és vágja 1,5 cm-es darabokra a sárgarépát, a petrezselymet, a burgonyát és a zellergyökeret. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a zöldségeket.
Ezután adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk feloldódni.
Adjuk hozzá a hagymát, a babérlevelet, a sót és a borsot, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Vegyük ki a babérleveleket, szűrjük le a levét, tegyük félre, és turmixoljuk össze a zöldségeket.
Keverje össze a Cuisine VEGA-t a mustárral és 3 evőkanálnyit a turmixolt zöldségekből. Öntse egy serpenyőbe, és állandóan kevergetve forralja fel.