HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Sabrina_Ripke_Fotografie

Vegán vanília és mandula kekszek

Ez a kekszrecept a kedvencem a téli ünnepek alatt. A vaj hiánya ellenére a kekszek kellemes állagúak és ellenállhatatlan ízűek a mandula és a vanília kombinációjának köszönhetően. A vaj helyett kókuszolaj használata kellemes könnyedséget kölcsönöz a keksznek anélkül, hogy az ízéből engedne. Ezt a receptet már többször kipróbáltuk otthon, és kiválónak találtuk!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 200 g teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 100 g őrölt mandula Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vanília esszencia Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 100 g kókuszolaj Hozzáadott
  • 3 Evőkanál víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A vegán keksz sütéséhez keverje össze a teljes kiőrlésű lisztet, az őrölt mandulát, a cukrot és egy csipet sót egy nagy tálban. Jó tanács, hogy keverés előtt szitáljuk át a lisztet, hogy elkerüljük a csomósodást, és a kekszek lágyabbak legyenek.

2. Lépés

A kókuszolajnak puhának, de nem folyósnak kell lennie. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze a kezünkkel. Furcsának tűnhet, de a kezed melege segít egyenletesen eloszlatni az olajat, és homokos állagot elérni.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a vizet és a vaníliakivonatot, és gyúrjuk a tésztát, amíg össze nem áll. De ne gyúrjuk túl sokáig, különben a kekszek kemények lesznek.

4. Lépés

Formázza a tésztát koronggá, csomagolja fóliába, és hagyja pihenni a hűtőben legalább 2 órán át.

5. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.

6. Lépés

Lisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tésztát, és vágja ki a kekszeket. Helyezze a vegán kekszeket az előkészített sütőlemezre, és süsse 12-15 percig, amíg aranybarnára sül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új