Forrás: bgstock72 from Canva
Vegán zellerkrém
A zeller valódi raktár az egészségügyben hasznos anyagok számára, mint például az A-vitamin, a K-vitamin és a rostok. A vegán zellerkrémleves nem csak egészséges, de nagyon ízletes is. Könnyedén előkészíthető és tökéletes meleg étel a hideg téli napokra.
Hozzávalók
- 500 g zeller
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks fehérrépa
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 11⁄2 l zöldségleves
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
Eljárás
Készítsük elő a zöldségeket. Mossuk meg őket, hámozzuk meg, majd vágjuk őket kockákra. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.
Egy nagyobb fazékban hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pároljuk őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Adjuk hozzá a zellert, a sárgarépát és a fehérrépát a fazékhoz, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Fűszerezzük sóval és borssal.
Fedjük le a fazekat, és hagyjuk, hogy a zöldségek kb. 40 percig lassú tűzön párolódjanak, amíg megpuhulnak.
Ha a zöldségek már megpuhultak, vegyük le a fazekat a tűzről. Turmixoljuk le a zöldségeket egy botmixerrel vagy turmixgéppel, amíg krémes állagú levest kapunk.
Ellenőrizzük, hogy szükséges-e még sózni vagy borsozni a levest, adjunk hozzá szükség esetén még a fűszerekből, majd melegítsük át újra.
Tálaljuk a levest forrón, és díszítsük friss zöldfűszerekkel a tetején. Jó étvágyat!