HIRDETŐ

Forrás: bgstock72 from Canva

Vegán zellerkrém

A zeller valódi raktár az egészségügyben hasznos anyagok számára, mint például az A-vitamin, a K-vitamin és a rostok. A vegán zellerkrémleves nem csak egészséges, de nagyon ízletes is. Könnyedén előkészíthető és tökéletes meleg étel a hideg téli napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g zeller Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 112 l zöldségleves Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a zöldségeket. Mossuk meg őket, hámozzuk meg, majd vágjuk őket kockákra. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.

2. Lépés

Egy nagyobb fazékban hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pároljuk őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a zellert, a sárgarépát és a fehérrépát a fazékhoz, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Fűszerezzük sóval és borssal.

4. Lépés

Fedjük le a fazekat, és hagyjuk, hogy a zöldségek kb. 40 percig lassú tűzön párolódjanak, amíg megpuhulnak.

5. Lépés

Ha a zöldségek már megpuhultak, vegyük le a fazekat a tűzről. Turmixoljuk le a zöldségeket egy botmixerrel vagy turmixgéppel, amíg krémes állagú levest kapunk.

6. Lépés

Ellenőrizzük, hogy szükséges-e még sózni vagy borsozni a levest, adjunk hozzá szükség esetén még a fűszerekből, majd melegítsük át újra.

7. Lépés

Tálaljuk a levest forrón, és díszítsük friss zöldfűszerekkel a tetején. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új