HIRDETŐ

Forrás: FB: Főzzünk,süssünk kedvünkre-gazdálkodjunk okosan konyhánkban!

Véres hurka

A véres hurka a magyar konyha egyik hagyományos, téli szezonális étele, amely disznóvágásokkor készül. Ez a recept egy klasszikus és autentikus véres hurka elkészítését mutatja be.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 kg sertésbél Hozzáadott
  • 1 kg disznóvér Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 500 g értékesítendő malaczsír Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 2 tk Majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Főzzük meg a rizst enyhén sós vízben, majd szűrjük le.

2. Lépés

A zsírt olvasszuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá apróra vágott hagymát és a fokhagymát, és pároljuk üvegesre.

3. Lépés

A disznóvért keverjük össze a megfőtt rizzsel, a párolt hagymával és a zsírral. Adjunk hozzá majoránnát, sót és borsot ízlés szerint.

4. Lépés

Töltelék be a beleket a disznóvér keverékkel, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl tele, mert a főzés során a hurka megdagadhat.

5. Lépés

A megtöltött hurkákat kötözzük le az ends, és szúrjuk meg egy tűvel több helyen, hogy a hurka ne pukkanjon ki főzés közben.

6. Lépés

Főzzük a hurkákat nagy lábasban forrásban lévő enyhén sós vízben kb. 30-45 percig.

7. Lépés

Miután a hurkák elkészültek, hagyjuk őket kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új