HIRDETŐ

Forrás: FB: Főzzünk,süssünk kedvünkre-gazdálkodjunk okosan konyhánkban!

Véres hurka

A véres hurka a magyar konyha egyik hagyományos, téli szezonális étele, amely disznóvágásokkor készül. Ez a recept egy klasszikus és autentikus véres hurka elkészítését mutatja be.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 kg sertésbél Hozzáadott
  • 1 kg disznóvér Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 500 g értékesítendő malaczsír Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 2 tk Majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Főzzük meg a rizst enyhén sós vízben, majd szűrjük le.

2. Lépés

A zsírt olvasszuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá apróra vágott hagymát és a fokhagymát, és pároljuk üvegesre.

3. Lépés

A disznóvért keverjük össze a megfőtt rizzsel, a párolt hagymával és a zsírral. Adjunk hozzá majoránnát, sót és borsot ízlés szerint.

4. Lépés

Töltelék be a beleket a disznóvér keverékkel, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl tele, mert a főzés során a hurka megdagadhat.

5. Lépés

A megtöltött hurkákat kötözzük le az ends, és szúrjuk meg egy tűvel több helyen, hogy a hurka ne pukkanjon ki főzés közben.

6. Lépés

Főzzük a hurkákat nagy lábasban forrásban lévő enyhén sós vízben kb. 30-45 percig.

7. Lépés

Miután a hurkák elkészültek, hagyjuk őket kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek