HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: FineArtFortress

Virslis csónak baráti összejövetelekhez

Szeretem a könnyen, gyorsan elkészíthető ételeket, főleg, ha egy kis fantáziával újragondolhatóak. A virslis csónak pont ilyen, számtalanszor elkészítettem már és mindig nagy siker szokott lenni - legyen szó akár egy szokásos hétköznapról, akár baráti összejövetelről.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 ks hosszú kifli Hozzáadott
  • 8 ks virsli Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 12 tk őrölt bors Hozzáadott
  • sajt a tetejére (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az előkészület a következő: a kifliket hosszában, de nem teljesen át, bevágjuk, mintha egy hosszú, sekély csónakot készítenénk. A virsliket szintén hosszában félbevágjuk.

2. Lépés

A tej és a tojások keverékét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a borsot, majd összekeverjük.

3. Lépés

A kifliket belemártjuk a keverékbe, majd kiemeljük őket, és a kivágott részüket beletöltjük a félbevágott virslivel. Ha szeretjük, a virsli tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük 15-20 percig, amíg a sajt szépen megpirul. Kicsit trükkös a beállított időt betartani, mert a sajt gyorsan megpirulhat, viszont a tojásos-tejes keverék alaposan átsüljön.

5. Lépés

Azt a tapasztalatot szereztem, hogy a sütő hőmérsékletét néha érdemes csökkenteni, ha látjuk, hogy a sajt már szép barna.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új