Forrás: Pixabay: FineArtFortress
Virslis csónak baráti összejövetelekhez
Szeretem a könnyen, gyorsan elkészíthető ételeket, főleg, ha egy kis fantáziával újragondolhatóak. A virslis csónak pont ilyen, számtalanszor elkészítettem már és mindig nagy siker szokott lenni - legyen szó akár egy szokásos hétköznapról, akár baráti összejövetelről.
Hozzávalók
- 8 ks hosszú kifli
- 8 ks virsli
- 2 ks tojás
- 200 ml tej
- 1 tk só
- 1⁄2 tk őrölt bors
- sajt a tetejére (opcionális)
Eljárás
Az előkészület a következő: a kifliket hosszában, de nem teljesen át, bevágjuk, mintha egy hosszú, sekély csónakot készítenénk. A virsliket szintén hosszában félbevágjuk.
A tej és a tojások keverékét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a borsot, majd összekeverjük.
A kifliket belemártjuk a keverékbe, majd kiemeljük őket, és a kivágott részüket beletöltjük a félbevágott virslivel. Ha szeretjük, a virsli tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük 15-20 percig, amíg a sajt szépen megpirul. Kicsit trükkös a beállított időt betartani, mert a sajt gyorsan megpirulhat, viszont a tojásos-tejes keverék alaposan átsüljön.
Azt a tapasztalatot szereztem, hogy a sütő hőmérsékletét néha érdemes csökkenteni, ha látjuk, hogy a sajt már szép barna.