Forrás: Pixabay: congerdesign
Virslis lencsesaláta
Egy könnyű, tápláló és ízletes étel, amit gyorsan el lehet készíteni. A virsli és a lencse tökéletes párosítás egy egyszerű, de ízletes leveshez. Az étel tökéletes ebéd vagy vacsora lehet a hét bármely napján.
Hozzávalók
- 200 g Lencse
- 4 ks virsli
- 1 ks hagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 ks citrom
Eljárás
1. lépés: A lencsét tegyük fel főni sózott vízben. Főzzük 20-25 percig, amíg megpuhul, de mégsem főzzük túl.
2. lépés: Közben a virsliket forrásban lévő vízben főzzük 5-7 percig.
3. lépés: A hagymát aprítsuk fel, a petrezselymet vágjuk apróra.
4. lépés: Ha a lencse megfőtt, szűrjük le, és keverjük össze a felaprított hagymával, a petrezselyemmel, az olívaolajjal, és a citrom levével.
5. lépés: Szeleteljük fel a virsliket, és keverjük őket a lencsésalátához.
6. lépés: Tálaljuk hidegen vagy melegen, ízlés szerint.