HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Virslis lencsesaláta

Egy könnyű, tápláló és ízletes étel, amit gyorsan el lehet készíteni. A virsli és a lencse tökéletes párosítás egy egyszerű, de ízletes leveshez. Az étel tökéletes ebéd vagy vacsora lehet a hét bármely napján.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Lencse Hozzáadott
  • 4 ks virsli Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

1. lépés: A lencsét tegyük fel főni sózott vízben. Főzzük 20-25 percig, amíg megpuhul, de mégsem főzzük túl.

2. Lépés

2. lépés: Közben a virsliket forrásban lévő vízben főzzük 5-7 percig.

3. Lépés

3. lépés: A hagymát aprítsuk fel, a petrezselymet vágjuk apróra.

4. Lépés

4. lépés: Ha a lencse megfőtt, szűrjük le, és keverjük össze a felaprított hagymával, a petrezselyemmel, az olívaolajjal, és a citrom levével.

5. Lépés

5. lépés: Szeleteljük fel a virsliket, és keverjük őket a lencsésalátához.

6. Lépés

6. lépés: Tálaljuk hidegen vagy melegen, ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új