HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Vödrös savanyúság a grillszezonra

A Vödrös savanyúság egy hagyományos magyar kerti parti vagy famíliai az összejövetel szerves része. Ez a savanyúság egy hűtőben tartósított zöldség keverék, ahol minden zöldségnek van ideje, hogy részese legyen a savanyító lében és így pezseg, ropog és leveszi a szemét. Használhatunk bármilyen zöldséget a salátánktól a hagymáig, a lényeg, hogy ízlésünkre savanyítsuk őket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 káposzta Hozzáadott
  • 3 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 6 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Paprika Hozzáadott
  • 1 padlizsán Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 3 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1.2 dl ecet Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál egész bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Vágjuk fel a káposztát, répát, hagymát, fokhagymát, paprikát, padlizsánt - a nagyságuk és az alakjuk ízlés szerint.

2. Lépés

Vegyünk egy nagy vödröt, és rétegezzük bele az összes felvágott zöldséget.

3. Lépés

Egy nagy edényben forraljuk fel a vizet. Adjunk hozzá sót, cukrot, ecetet, babérlevelet és egész borsot. Öntsük a forró levet a vödörben lévő zöldségekre, fedjük le, és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten.

4. Lépés

Miután teljesen lehűlt, tegyük be a hűtőbe. A savanyúság készen van, amint a zöldségek elérnek egy megfelelően savanykás állapotot - ez a hagyomány szerint általában 5-7 nap.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új