HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Vödrös savanyúság a grillszezonra

A Vödrös savanyúság egy hagyományos magyar kerti parti vagy famíliai az összejövetel szerves része. Ez a savanyúság egy hűtőben tartósított zöldség keverék, ahol minden zöldségnek van ideje, hogy részese legyen a savanyító lében és így pezseg, ropog és leveszi a szemét. Használhatunk bármilyen zöldséget a salátánktól a hagymáig, a lényeg, hogy ízlésünkre savanyítsuk őket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 káposzta Hozzáadott
  • 3 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 6 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Paprika Hozzáadott
  • 1 padlizsán Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 3 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1.2 dl ecet Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál egész bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Vágjuk fel a káposztát, répát, hagymát, fokhagymát, paprikát, padlizsánt - a nagyságuk és az alakjuk ízlés szerint.

2. Lépés

Vegyünk egy nagy vödröt, és rétegezzük bele az összes felvágott zöldséget.

3. Lépés

Egy nagy edényben forraljuk fel a vizet. Adjunk hozzá sót, cukrot, ecetet, babérlevelet és egész borsot. Öntsük a forró levet a vödörben lévő zöldségekre, fedjük le, és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten.

4. Lépés

Miután teljesen lehűlt, tegyük be a hűtőbe. A savanyúság készen van, amint a zöldségek elérnek egy megfelelően savanykás állapotot - ez a hagyomány szerint általában 5-7 nap.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek