Forrás: pixabay
Vödrös savanyúság a grillszezonra
A Vödrös savanyúság egy hagyományos magyar kerti parti vagy famíliai az összejövetel szerves része. Ez a savanyúság egy hűtőben tartósított zöldség keverék, ahol minden zöldségnek van ideje, hogy részese legyen a savanyító lében és így pezseg, ropog és leveszi a szemét. Használhatunk bármilyen zöldséget a salátánktól a hagymáig, a lényeg, hogy ízlésünkre savanyítsuk őket.
Hozzávalók
- 1 káposzta
- 3 sárgarépa
- 2 Fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 Paprika
- 1 padlizsán
- 2 l víz
- 3 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1.2 dl ecet
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál egész bors
Eljárás
Vágjuk fel a káposztát, répát, hagymát, fokhagymát, paprikát, padlizsánt - a nagyságuk és az alakjuk ízlés szerint.
Vegyünk egy nagy vödröt, és rétegezzük bele az összes felvágott zöldséget.
Egy nagy edényben forraljuk fel a vizet. Adjunk hozzá sót, cukrot, ecetet, babérlevelet és egész borsot. Öntsük a forró levet a vödörben lévő zöldségekre, fedjük le, és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten.
Miután teljesen lehűlt, tegyük be a hűtőbe. A savanyúság készen van, amint a zöldségek elérnek egy megfelelően savanykás állapotot - ez a hagyomány szerint általában 5-7 nap.