HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

"Vogerlsalát" vagy báránysaláta ecetes-mustáros öntettel

Imádom a friss salátákat, és a Vogerlsalat, más néven báránysaláta a kedvenceim között szerepel. Ennek a salátának az a szépsége, hogy gyorsan elkészíthető, és csodálatos földes íze van. Szeretem egyszerűbb ételekhez vagy spontán vendégek érkezésekor tálalni. A báránysaláta ecetes-mustáros öntettel különösen finom!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 Gram Vogerlsalat Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • 2 Tablespoon fehérborecet Hozzáadott
  • 6 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Néhány apróra vágott dió Hozzáadott
  • 1 piros hagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A Vogerlalat alaposan ki kell mosni. Javaslom, hogy hideg vízben hintáztassuk, hogy minden homokmaradványt eltávolítsunk.

2. Lépés

Amíg a báránysaláta szárad, a hagymát finomra vágjuk, a diót pedig durvára aprítjuk.

3. Lépés

Az öntethez keverjük össze a dijoni mustárt, a fehérborecetet és az olívaolajat egy tálban. Adjunk hozzá sót és borsot. Az ecet és az olaj 1:3 arányú keveréke kellemes egyensúlyt teremt a savasság és a gazdagság között.

4. Lépés

Most óvatosan keverje össze a salátát az öntettel. Mindig kóstoljon meg egy levelet, mielőtt az egész öntetet ráöntené, hogy az arány megfeleljen az ízlésének.

5. Lépés

Végül szórja meg a Vogerlsalátát vagy a báránysalátát apróra vágott dióval és hagymával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek