HIRDETŐ

Forrás: canva

Vörösboros marhapörkölt

Ezt a vörösboros marhapörköltet több alkalommal is elkészítettem már a család részére, és mindig nagy siker volt. Az ízek egyedi keveréke teszi az ételt igazán különlegessé, a marha húsából pedig a lassú főzés miatt szinte szétomlik a szánkban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g marha lapocka, kockára vágva Hozzáadott
  • 250 ml száraz vörösbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 sárgarépa megpucolva és kockára vágva Hozzáadott
  • 500 ml marhahúsleves alaplé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy lábosban hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a marhahúst és pároljuk aranybarnára minden oldalát. Figyeljünk arra, hogy ne tegyünk túl sok húst egyszerre a lábosba, mert így nem sül át rendesen.

2. Lépés

Szórjuk be a húst a pirospaprikával, sóval és borssal, majd forgassuk át, hogy minden oldala jól befedődjön.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vöröshagymát, az aprított fokhagymát és a paradicsompürét, majd pároljuk további 2-3 percig. Ebben az időben jól megsül a paprika is, ami fontos az ízhatás szempontjából.

4. Lépés

Öntsük rá a vörösbort, és főzzük tovább, míg a bor nagy része el nem párolog. Ez általában 10-15 percig tart.

5. Lépés

Adjuk hozzá a kockára vágott sárgarépát és a marhahúsleves alaplét, majd csökkentsük a lángot és fedjük le a lábast. Hagyjuk lassan rotyogni körülbelül 2 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

6. Lépés

Ha a hús már elérte a kívánt puhaságot, vegyük le a fedőt, és hagyjuk, hogy a leves kissé besűrűsödjön. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új