HIRDETŐ

Forrás: freepik

Vörösboros mártás

Ez a vörösboros mártás receptje egyszerű, mégis nagyon elegáns ételkísérő. Könnyen elkészíthető, és biztosan sikert arat vendégeid körében. Jó étvágyat kívánok hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Üveg jó minőségű vörösbor (A vörösbor kiválasztása az ízléseden múlik, bár én személyesen egy testes Cabernet Sauvignont szoktam használni.) Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma, finomra aprítva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring, aprítva Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • 2 dl húsleves (Előre főzött, de ha nincs elérhető kész húsleves alapporral is helyettesíthető) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Adj hozzá vöröshagymát és fokhagymát, s főzd addig, míg a hagyma üveges lesz és a fokhagyma illata elkezd érezni (megközelítőleg 5 perc).

3. Lépés

Add hozzá a vajat, majd mikor ez elolvad, szórd bele a lisztet. Keverd folyamatosan, hogy a liszt ne égjen oda, és egy ragacsos hagymás-lisztes keveréket kapsz (ezt hívják rántásnak).

4. Lépés

Öntsd hozzá a vörösbor egyharmadát, és keverd addig, amíg a keverék sima nem lesz. Ezzel biztosítod, hogy a mártásodnak nincsenek majd lisztes csomói.

5. Lépés

Ezután add hozzá a maradék bort és húslevest, a sót, borsot és a rozmaringot. Forrald fel, majd hagyd lassú tűzön rotyogni 15-20 percig, amíg a mártás besűrűsödik.

6. Lépés

Mielőtt tálalnád, kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd utólag is. A mártásnak jól kell kiegészítenie az ételt, amivel tálalod, legyen az hús, tészta vagy akár sült zöldség.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új