HIRDETŐ

Zöldborsós sertéstokány

A zöldborsós sertéstokány igazi csúcspontja egy hosszú nap utáni családi vacsorának. Húsos, zöldséges és hihetetlenül ízletes ez az étel, amely szinte minden magyar boszorkánykonyhában megtalálható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéscsíkok Hozzáadott
  • 300 g zöldborsó Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 csipet szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd az étolajon üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a majorannát és a sertéscsíkokat, majd addig sütjük, amíg a húsdarabok színt nem váltanak.

3. Lépés

Ezután beledobjuk a karikára vágott sárgarépát, a sót, a borsot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

4. Lépés

Felforraljuk, majd közepes hőfokra állítjuk a tűzhelyet, és fedő alatt, időnként megkeverve, addig főzzük, amíg a hús és a répa is megpuhul.

5. Lépés

Közben a zöldborsót is főzzük meg, majd szűrjük le róla a vizet.

6. Lépés

Amikor a hús és a répa is megpuhult, beletesszük a zöldborsót és összefőzzük az egészet.

7. Lépés

A lisztet keverjük el a tejföllel, majd öntsük a raguhoz, és főzzük tovább pár percig, míg az összeszép krémes nem lesz.

8. Lépés

Tálaljuk friss, frissen sütött kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új