Zöldborsós sertéstokány
A zöldborsós sertéstokány igazi csúcspontja egy hosszú nap utáni családi vacsorának. Húsos, zöldséges és hihetetlenül ízletes ez az étel, amely szinte minden magyar boszorkánykonyhában megtalálható.
Hozzávalók
- 500 g sertéscsíkok
- 300 g zöldborsó
- 1 ks sárgarépa
- 2 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 200 ml tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál Majoránna
- 1 csipet szerecsendió
Eljárás
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd az étolajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a majorannát és a sertéscsíkokat, majd addig sütjük, amíg a húsdarabok színt nem váltanak.
Ezután beledobjuk a karikára vágott sárgarépát, a sót, a borsot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Felforraljuk, majd közepes hőfokra állítjuk a tűzhelyet, és fedő alatt, időnként megkeverve, addig főzzük, amíg a hús és a répa is megpuhul.
Közben a zöldborsót is főzzük meg, majd szűrjük le róla a vizet.
Amikor a hús és a répa is megpuhult, beletesszük a zöldborsót és összefőzzük az egészet.
A lisztet keverjük el a tejföllel, majd öntsük a raguhoz, és főzzük tovább pár percig, míg az összeszép krémes nem lesz.
Tálaljuk friss, frissen sütött kenyérrel.