HIRDETŐ

Forrás: AchiteiLucian from Getty Images

Zölddió befőtt

A zölddió befőtt egy hagyományos, időigényes magyar recept, amely a dió termésének egy korai, zöld fázisát hasznosítja. Az elkészült befőtt íze egyedülálló, különleges.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 24 ks zölddió Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag befőzőcukor Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
  • 10 szem Szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A diókat alaposan megmossuk, és szúrópróbaszerűen ellenőrizzük, hogy még átszúrható-e a dió. Ha igen, akkor jó állapotban van a befőzéshez. Ha nem, akkor vetjük el.

2. Lépés

A diókat egy nagy edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, és 12 órára állni hagyjuk.

3. Lépés

Másnap a vizet leöntjük róla, és újra felöntjük friss vízzel. Ezt a műveletet 7 napon keresztül megismételjük.

4. Lépés

A hetedik napon a diókat kivesszük a vízből, és jól lecsepegtetjük.

5. Lépés

Egy nagy lábasba tesszük a cukrot, a befőzőcukrot, a citromlevet, a citromhéjat, a szegfűszeget és a fahéjat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor elolvad.

6. Lépés

Hozzáadjuk a diókat, és közepes lángon főzzük, amíg a diók megpuhulnak.

7. Lépés

A diókat befőttes üvegekbe tesszük, ráöntjük a szirupot, majd lezárjuk.

8. Lépés

Sötét, hűvös helyen tároljuk. Télen ízlés szerint frissíthetjük a szirupot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek