HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Zöldfűszeres sült paradicsomszósz télire

A Zöldfűszeres sült paradicsomszósz télire egyaránt illik tésztákhoz, pizzához vagy akár a jól bevált magyaros ételekhez, például perkelt vagy pörkölt mellé. Az elkészítése air fryerben vagy sütőben történik, amivel a paradicsomok édeskés, mély ízét még tovább tudjuk fokozni. A tartósítás miatt hosszabb ideig is eláll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 5 kg érett paradicsom, Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma, Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, Hozzáadott
  • friss zöldfűszerek ízlés szerint (pl. bazsalikom, oregánó rozmaring) Hozzáadott
  • 2 teáskanál só, Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors, Hozzáadott
  • 2 dl olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt vagy az air fryer-t 200 fokra.

2. Lépés

A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, majd tegyük egy nagy tepsibe/sütőrácsra.

3. Lépés

A hagymákat vágjuk apróra, a fokhagymát pedig préseljük össze, majd szórjuk a paradicsomokra.

4. Lépés

Az így kapott alapanyagot locsoljuk meg olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a kedvenc friss fűszereinkkel.

5. Lépés

Süssük aranybarnára a paradicsomokat, kb. 60 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és kezdenek karamellizálódni.

6. Lépés

A sült paradicsomot turmixoljuk össze, majd steril üvegekbe töltjük a szószt.

7. Lépés

Az üvegeket fordítsuk lefelé, és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új