Forrás: katrinshine from Canva
Zöldséges krémes risotto
Recept egy tökéletes krémes risottóra, amit zöldségekkel és parmezánnal készíthet el.
Hozzávalók
Rizs
- 300 g Arborio rizs
- 1 db The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 150 ml fehér bor
- 11⁄2 l Zöldségleves
- 50 g parmezán
Zöldség
- 2 db sárgarépa
- 1 db cukkini
- 1 db Paprika
Eljárás
Egy kis fazékban forraljuk fel a zöldséglevest. Hagyjuk a tüzet mérsékelten, hogy mindig forró maradjon.
A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkockázott hagymát és fokhagymát, és pirítsuk, amíg el nem üvegesedik.
Hozzáadjuk a rizst és pirítjuk, amíg kissé átlátszó nem lesz. Ezután hozzáadjuk a fehér bort és hagyjuk elpárologni.
Fokozatosan hozzáadjuk a forró húslevest, mindig csak annyit, hogy a rizs fedett legyen. Minden hozzáadás után várunk, amíg a húsleves felszívódik.
Közben egy másik serpenyőben megpirítjuk a zöldséget, amíg megpuhul. Amikor a zöldség kész, hozzáadjuk a risottohoz.
Amikor a rizs felszívódott és puha (kb. 30 perc után), adjunk hozzá reszelt Parmezán sajtot. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Szolgáljuk fel friss fűszernövényekkel megszórva.