HIRDETŐ

Forrás: katrinshine from Canva

Zöldséges krémes risotto

Recept egy tökéletes krémes risottóra, amit zöldségekkel és parmezánnal készíthet el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Rizs

  • 300 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 150 ml fehér bor Hozzáadott
  • 112 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 50 g parmezán Hozzáadott

Zöldség

  • 2 db sárgarépa Hozzáadott
  • 1 db cukkini Hozzáadott
  • 1 db Paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy kis fazékban forraljuk fel a zöldséglevest. Hagyjuk a tüzet mérsékelten, hogy mindig forró maradjon.

2. Lépés

A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkockázott hagymát és fokhagymát, és pirítsuk, amíg el nem üvegesedik.

3. Lépés

Hozzáadjuk a rizst és pirítjuk, amíg kissé átlátszó nem lesz. Ezután hozzáadjuk a fehér bort és hagyjuk elpárologni.

4. Lépés

Fokozatosan hozzáadjuk a forró húslevest, mindig csak annyit, hogy a rizs fedett legyen. Minden hozzáadás után várunk, amíg a húsleves felszívódik.

5. Lépés

Közben egy másik serpenyőben megpirítjuk a zöldséget, amíg megpuhul. Amikor a zöldség kész, hozzáadjuk a risottohoz.

6. Lépés

Amikor a rizs felszívódott és puha (kb. 30 perc után), adjunk hozzá reszelt Parmezán sajtot. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Szolgáljuk fel friss fűszernövényekkel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új