Zöldséges paella
A zöldséges paella egy ízletes, színes étel, amely mindenféle zöldséggel tökéletesen egészül ki. Ez a spanyol különlegesség rizsből és különféle zöldségekből készül, és így egy tökéletes húsmentes alternatíva a hagyományos paellához.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 l zöldségalaplé
- 400 g ta-rizs
- 2 nagy paradicsom, kockázva
- 2 nagy paprika, kockázva
- 100 g zöldborsó
- 1 ks zöldpadlizsán, kockázva
- 100 g bab (zöld vagy más)
- fél teáskanál sáfrányos szín
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- friss petrezselyem, apróra vágva a tálaláshoz
Eljárás
Melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd adjon hozzá aprított hagymát és fokhagymát, és főzze őket, amíg megpuhulnak.
Adjon hozzá zöldségalaplét, rizst, kockázott paradicsomot, paprikát, zöldborsót, padlizsánt, babot, sáfrányos színt, sót és borsot.
Fedje le a serpenyőt és főzze a paellát alacsony lángon kb. 40 percig, vagy amíg a rizs megpuhul és az összes folyadék felszívódik.
Keverje meg, hogy biztosan minden összetevő jól összekeveredjen, majd fedje le és hagyja állni kb. 5 percig.
Tálalja a zöldséges paellát friss petrezselyemmel megszórva.