HIRDETŐ

Forrás: LeventKonuk from Getty Images

Zsemle olaj nélkül

A családom imádja a zsemlét és az élesztős kenyereket, de dietetikusként mindig igyekszem megtalálni a kedvenc ételeink egészségesebb változatait. Ezt a tésztát olajmentesen tartottam, és a szakmám és személyes tapasztalataim miatt tudom, hogy az egészséges táplálkozás minden kritériumának megfelel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 30 g Cukor Hozzáadott
  • 1 táska Szárított élesztő Hozzáadott
  • 300 ml Langyos tej Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • Zsír a forma kenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót - lisztet, sót, cukrot és élesztőt. Egy szomszédos tálban verjük fel a tojásokat a langyos tejjel, majd ezt a keveréket adjuk a száraz hozzávalókhoz.

2. Lépés

Kezdje el gyúrni a tésztát egy papírnehezékkel. Ez egy fontos lépés, amit nem szabad elsietni. Legalább 10 percig kell dagasztani a tésztát, hogy minden összetevő megfelelően összeérjen, és a tészta sima és rugalmas legyen.

3. Lépés

Hagyjuk a tésztát a tálban, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen legalább 30 percig kelni, amíg a tészta térfogata megduplázódik. Az elkészítésnek ez a része a nagymamám kedvence volt, aki mindig szerette a tökéletesen megkelt tésztát.

4. Lépés

Közben kenje ki a formát. Amikor a tészta megkelt, tegyük át egy lisztezett munkafelületre, és formázzuk a kívánt zsemleformára. Legyen óvatos, hogy ne sértse meg túlságosan a tésztát, és ne emelkedjen meg.

5. Lépés

Süssük 35-40 percig 180 fokon, amíg aranybarnára sül. Sütéskor mindig a sütő középső fokozatát használja, hogy a zsemle egyenletesen süljön meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új