Forrás: facebook
A csokoládé és a kókusz csodája, Bajadéra szelet
A bajadéra szelet kiváló választás a csokoládé és a kókusz ízét kedvelők számára. Szeletelés után egy darabjában történő fogyasztása ajánlott, mivel az ízek így a legintenzívebbek, a rétegezett szerkezet pedig a leglátványosabb. Az elkészítése nem igényel szerencsére speciális konyhai ismereteket, így kezdő szakácsok is bátran próbálkozhatnak vele!
Hozzávalók
- 200 g cukor
- 200 g liszt
- 200 g margarin
- 200 g kókuszreszelék
- 150 g cukrozatlan kakaópor
- 1 Csésze tej
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- baracklekvár (elhagyható)
Eljárás
Keverje össze a cukrot, a margarint, a tejet és a kakaóport egy lábasban, majd tegye a tűzhelyre, és kis lángon kevergesse, amíg az összes hozzávaló elolvad.
Amikor a keverék már homogén (nincsenek benne darabok), vegye le a tüzet, és keverje hozzá a kókuszreszeléket, majd hagyja hűlni.
Miközben a csokoládés keverék hűl, verje fel a tojásokat a vaníliás cukorral, és tegye hozzá a lisztet. Dolgozza össze, amíg sima, krémes tésztát kap.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntse a felét a tojásos keveréknek, majd simítsa el rajta a csokoládés massza felét. Ezt követően jöhet a maradék tojásos tészta, majd a maradék csokoládés massza.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C körül) süssük körülbelül 25-30 percig. A tűpróbával ellenőrizze, hogy a tészta megsült-e.
Miután kivette a sütőből, kenje meg baracklekvárral a tetejét (elhagyható), majd hagyja teljesen kihűlni.
Amikor már teljesen kihűlt, szeletelje fel, és tálalja.