HIRDETŐ

Forrás: facebook

A csokoládé és a kókusz csodája, Bajadéra szelet

A bajadéra szelet kiváló választás a csokoládé és a kókusz ízét kedvelők számára. Szeletelés után egy darabjában történő fogyasztása ajánlott, mivel az ízek így a legintenzívebbek, a rétegezett szerkezet pedig a leglátványosabb. Az elkészítése nem igényel szerencsére speciális konyhai ismereteket, így kezdő szakácsok is bátran próbálkozhatnak vele!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g margarin Hozzáadott
  • 200 g kókuszreszelék Hozzáadott
  • 150 g cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • baracklekvár (elhagyható) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Keverje össze a cukrot, a margarint, a tejet és a kakaóport egy lábasban, majd tegye a tűzhelyre, és kis lángon kevergesse, amíg az összes hozzávaló elolvad.

2. Lépés

Amikor a keverék már homogén (nincsenek benne darabok), vegye le a tüzet, és keverje hozzá a kókuszreszeléket, majd hagyja hűlni.

3. Lépés

Miközben a csokoládés keverék hűl, verje fel a tojásokat a vaníliás cukorral, és tegye hozzá a lisztet. Dolgozza össze, amíg sima, krémes tésztát kap.

4. Lépés

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntse a felét a tojásos keveréknek, majd simítsa el rajta a csokoládés massza felét. Ezt követően jöhet a maradék tojásos tészta, majd a maradék csokoládés massza.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C körül) süssük körülbelül 25-30 percig. A tűpróbával ellenőrizze, hogy a tészta megsült-e.

6. Lépés

Miután kivette a sütőből, kenje meg baracklekvárral a tetejét (elhagyható), majd hagyja teljesen kihűlni.

7. Lépés

Amikor már teljesen kihűlt, szeletelje fel, és tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új