HIRDETŐ
Forrás: Canva
A hagyományos olasz tiramisu torta
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 500 g mascarpone sajt
- 4 tojás sárgája
- 10 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 4 evőkanál kávé
- 3 evőkanál rum
- kakaópor
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A mascarpone krém elkészítése: a tojásokat sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A mascarponen hozzáadjuk, és összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, és a mascarpone keverékbe forgatjuk.
2. Lépés
A kávélap elkészítése: a savórészeg tetejét a cukorral habosra verjük. A kávét felmelegítjük, és a rummal elkeverjük.
3. Lépés
A tortaformában elkezdjük rétegezni a tésztát és a krémet. Minden réteget meglocsolunk a kávéval.
4. Lépés
A tortát legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy a tészta jól átvegye a kávés ízt.
5. Lépés
Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.