HIRDETŐ

Forrás: Canva

A hagyományos olasz tiramisu torta

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g mascarpone sajt Hozzáadott
  • 4 tojás sárgája Hozzáadott
  • 10 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
  • 4 evőkanál kávé Hozzáadott
  • 3 evőkanál rum Hozzáadott
  • kakaópor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A mascarpone krém elkészítése: a tojásokat sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A mascarponen hozzáadjuk, és összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, és a mascarpone keverékbe forgatjuk.

2. Lépés

A kávélap elkészítése: a savórészeg tetejét a cukorral habosra verjük. A kávét felmelegítjük, és a rummal elkeverjük.

3. Lépés

A tortaformában elkezdjük rétegezni a tésztát és a krémet. Minden réteget meglocsolunk a kávéval.

4. Lépés

A tortát legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy a tészta jól átvegye a kávés ízt.

5. Lépés

Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új