Forrás: karamba70 via iStockPhotos
A "karácsonyi sütik" receptje
Ez a karácsonyi sütemény receptje az ünnepi időszakban elengedhetetlen a családom számára. Ezeknek a finomságoknak a tökéletesítéséhez egy kis gyakorlás és sok szeretet szükséges. De ha egyszer megtapasztaltad azt a mennyei illatot, amely betölti az otthonodat, miközben ezek a finomságok a sütőben sülnek, évről évre örömmel térsz vissza ehhez a recepthez.
Hozzávalók
- 225 g Vaj, puha
- 200 g fehér cukor
- 2 Tojás
- 1 Teáskanál vanília esszencia
- 375 g Teljes kiőrlésű liszt
- 1 Teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 Teáskanál só
- 150 g Porcukor a porozáshoz
Eljárás
A karácsonyi sütik sütéséhez kezdje azzal, hogy egy nagy keverőtálban addig veri a megpuhított vajat és a fehér cukrot, amíg szép habos nem lesz. Ezt a lépést nem szabad kihagyni, mivel a vaj és a cukor felverése az, ami puha és puha süteményeket eredményez.
Most egyesével verjük bele a tojásokat. Győződjön meg róla, hogy az első tojás teljesen beépült, mielőtt hozzáadná a másodikat. Most adjuk hozzá a vaníliát, és verjük jól össze az egészet.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Fokozatosan adjuk hozzá ezeket a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez. Csak addig keverje, amíg már nem látszik liszt, hogy elkerülje a kemény kekszet.
Egy fagylaltkanalat vagy evőkanalat használva formázzon tésztagolyókat, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire. Ügyeljen arra, hogy a sütik között elegendő helyet hagyjon, hogy sütés közben ki tudjanak tágulni.
Süssük a süteményeket 190°C-on körülbelül 8-10 percig, vagy amíg a szélei enyhén aranybarnára sülnek. A közepük még egy kicsit puha lehet, de ahogy hűlnek, megszilárdulnak.
Amikor kiveszi a karácsonyi süteményeket a sütőből, hagyja őket néhány percig hűlni a tepsiben, mielőtt átrakja őket egy hűtőrácsra. Ha teljesen kihűltek, porcukrozza be a karácsonyi sütiket bőségesen porcukorral, hogy gyönyörű havas megjelenésük legyen.