Forrás: repinanatoly from Getty Images Pro
A legjobb csokoládétorta
Ez a csokoládétorta a legjobb! Csokoládémázzal kombinálva felülmúlhatatlan.
Hozzávalók
A testület számára:
- 200 g sima liszt
- 200 g porcukor
- 100 g Kakaó
- 1 csomagolás sütőpor
- csipetnyi só
- 200 ml Tej
- 200 ml Olajok
- 4 db Tojás
A feltéthez:
- 200 g étcsokoládé
- 100 g Vaj
- 2 EK Tej
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, kakaó, sütőpor és só. Ez a lépés azért fontos, hogy az összes hozzávaló egyenletesen keveredjen, és a sütemény tökéletesen ízletes és puha legyen.
Adjuk hozzá a tejet és az olajat a száraz hozzávalókhoz, majd adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük össze az egészet jól.
Öntsük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett sütőformába. Süssük 180 fokon körülbelül 45-50 percig.
Amíg a kéreg sül, készítsük el a feltétet. Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat együtt gőz fölött, adjuk hozzá a tejet, és keverjük össze az egészet alaposan. A máz könnyen felvihető és szép fényes lesz.
Öntse vagy csak csorgassa a meleg mázat a megsült és kihűlt süteményre.