Forrás: Pixabay: planet_fox
A legjobb édesburgonya-sültkrumpli
Ez az édesburgonya-sültkrumpli remek alternatíva a klasszikusnak. Ropogósak a felületen és puha belül, ráadásul tele vannak vitaminokkal és rostokkal. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyszerű köret vagy egészséges snack.
Hozzávalók
- 2 db Nagy édes burgonyák
- 2 EK olívaolaj
- 1 tk Só
- 1 tk őrölt paprika
- 1 tk Fekete bors
Eljárás
Mosson megtisztított édesburgonyát. Vágja őket hasábburgonyává (nem kell meghámozni őket).
Tegye a sültkrumplit egy nagy tálba, adjon hozzá olívaolajat, sót, őrölt paprikát és fekete borsot. Jól keverje össze.
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Terítse szét a hasábburgonyákat egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy, hogy ne fedjék egymást.
Süsse a sültkrumplit körülbelül 30 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz. 15 perc után fordítsa meg őket.
Próbáljon ki egy darabot, hogy belül puha-e. Ha igen, akkor kész van. Ha nem, süssön még néhány percig.