HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: mjpatter

A legjobb gluténmentes sütőtökös pite

Ez a gluténmentes sütőtökös pite megőrzi a pite állagát és az autentikus sütőtökös ízt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9

Tészta:

  • 1 csésze Gluténmentes sima liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Xantángumi (hacsak a lisztkeverék nem tartalmazza már) Hozzáadott
  • 1 evőkanál búzadara cukor Hozzáadott
  • 312 oz Hideg, sótlan vaj darabokra vágva Hozzáadott
  • 1 Nagy tojássárgája Hozzáadott

Töltelék:

  • 15 oz Pürésített sütőtök konzerv Hozzáadott
  • 300 ml Dupla tejszín Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • 0.7 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Ginger Hozzáadott
  • 14 teáskanál szerecsendió Hozzáadott
  • 0.125 teáskanál Szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 350 fokra.

2. Lépés

Először is elkészítjük a tésztát: a gluténmentes sima lisztet, a xantángumit, a porcukrot és a vajat egy nagy tálban addig keverjük össze, amíg olyan állagot nem kapunk, mint a zsemlemorzsa. Ezt elvégezhetjük egy tésztakeverővel vagy egyszerűen az ujjainkkal.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját a keverékhez, és keverjük össze, amíg a keverék tésztává áll össze. A tésztát csomagoljuk fóliába, és felhasználás előtt legalább 45 percig hűtsük a hűtőszekrényben.

4. Lépés

A tésztát enyhén lisztezett felületen (ne feledje, hogy gluténmentes lisztet használjon) sodorja ki, és helyezze egy 9 hüvelykes piteformába. Vágjuk le a széleket, majd tegyük vissza a hűtőbe további 15 percre, hogy a tészta ropogós legyen.

5. Lépés

A tésztát vakon sütjük (sütés a töltelék nélkül), ha sütőpapírral lefedjük, és szárazbabbal töltjük. Kb. 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a pergament, és további 5 percig sütjük. Ez megakadályozza, hogy az alja átázzon, amikor a sütőtökös keveréket hozzáadjuk.

6. Lépés

A töltelékhez egy nagy tálban keverje össze a tökkonzervet, a tejszínt, a tojást, a barna cukrot, a sót és a fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió és szegfűszeg), amíg jól el nem keveredik.

7. Lépés

Öntsük a tölteléket a tésztára, és süssük körülbelül 40 percig, vagy amíg a töltelék éppen csak megdermed a közepén.

8. Lépés

Tálalás előtt hagyja kihűlni a pitét, így a töltelék teljesen megdermed, és minden alkalommal tökéletes szeletet kap.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új