Forrás: Freepik
A legjobb No Bake csokoládé borsmenta szelet
A No Bake Peppermint Slice egy dekadens, krémes és frissítő desszert, amely bármilyen alkalomra tökéletes. A csokoládé és a borsmenta kombinációjával ez a hűvös és mentás desszert biztosan lenyűgözi barátait és családját. A sütés nélküli sütés azt jelenti, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nincs szükség sütőre!
Hozzávalók
- 200 g Emésztést elősegítő kekszek
- 100 g Olvasztott sótlan vaj
- 300 g fehér csokoládé
- 2 kanalak Borsmenta kivonat
- 4 csepp Zöld ételfesték (opcionális)
- 200 ml salko
- 200 g étcsokoládé
Eljárás
Törje finom morzsává a digestive kekszet. Ezt megteheti úgy, hogy műanyag zacskóba teszi és sodrófával vagy konyhai robotgéppel megforgatja.
Keverje össze az összetört kekszet és az olvasztott vajat egy tálban, amíg jól össze nem keveredik.
Nyomkodja a keveréket egy sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsi aljába. Tegyük a hűtőszekrénybe, hogy körülbelül 15 percig szilárduljon.
Közben a fehér csokoládét egy hőálló tálban, forró víz felett felolvasztjuk. Ha megolvadt, vegyük le a tűzről.
Keverje bele a borsmenta kivonatot, a zöld ételfestéket (ha használ) és a sűrített tejet, amíg jól össze nem keveredik.
Öntse ezt a keveréket a megdermedt kekszalapra, és tegye vissza a hűtőbe, hogy 1 órán át szilárduljon.
Ha a borsmentás réteg megdermedt, olvaszd meg az étcsokoládét ugyanabban a hőálló tálban a forró vízzel teli edény fölött.
Öntse az olvasztott étcsokoládét a borsmentás rétegre, és egy spatulával simítsa el.
Tegye vissza a formát a hűtőszekrénybe, hogy még egy órán át szilárduljon.
Ha teljesen megdermedt, vegyük ki a szeletet a formából, szeleteljük fel adagonként, és élvezzük!