Forrás: Pixabay: Wow_Pho
A legtökéletesebb egyben sült csirke
Ez a recept egy kedvenc a családunknál. Lépésről lépésre elkészítettem a legtökéletesebb egyben sült csirkét, és szeretném megosztani veletek is.
Hozzávalók
- Egyben sült csirke
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt feketebors
- 1⁄2 teáskanál rozmaring
- 1⁄2 teáskanál Kakukkfű
- 2 nagy gerezd fokhagyma (összezúzva)
- 1 narancs (szeletekre vágva)
- 50 g vaj
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-ra. A csirkét tedd egy tepsibe.
Keverd össze az olívaolajat, sót, borsot, rozmaringot, kakukkfüvet és a fokhagymát, majd kend be vele alaposan a csirkét.
Ajánlatom, hogy két sütés között legalább 10-15 percet hagyj pihenni a csirkét. Higgyétek el, megéri.
Első körben 50 percig süsd a csirkét.
A sült csirkét ne fűszerezd túl. Legyen éppen csak annyi, amennyi emeli az ízét, de nem nyomja el.
A tálaláshoz, szeleteld fel a csirkét, és a sütőből kivéve, locsold meg a felolvasztott vajjal.
A csirke még melegen a legfinomabb, így ne hagyd túl sokáig állni a tányéron.