Forrás: Freepik
A valaha volt legjobb alap makarónisaláta
Ez a makarónisaláta kiváló köret a meleg és napos piknikeken vagy családi grillezéseken.
Hozzávalók
- 2 csészék Könyök makaróni
- 1⁄2 csésze majonéz
- 1⁄2 csésze tejföl
- 1 evőkanál fehér ecet
- 1 evőkanál Dijoni mustár
- 1 evőkanál cukor
- só és bors ízlés szerint
- 1⁄2 csésze Finomra vágott piros paprika
- 1⁄2 csésze Finomra vágott zeller
- 1⁄2 csésze reszelt sárgarépa
- 1⁄4 csésze Kockára vágott lilahagyma
- 2 EL Frissen vágott petrezselyem
Eljárás
Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Adjuk hozzá a makarónit, és főzzük puhára, általában 8-10 percig. De mindig kóstolja meg, hogy megbizonyosodjon róla - a túlfőtt makaróni tönkreteheti az ételt. Ha kész, szűrjük le, és öblítsük le hideg víz alatt. Ez megállítja a főzési folyamatot, és a makaróni szilárd marad.
Amíg a makaróni fő, készítse el az öntetet. Egy nagy tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az ecetet, a mustárt, a cukrot, a sót és a borsot. Ha az öntetet külön tálban keverjük össze, az biztosítja az ízek alapos és egyenletes eloszlását.
Ehhez az öntethez adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, zellert, sárgarépát, lilahagymát és petrezselymet. A nagyszerű makarónisaláta kulcsa ezeknek a ropogós zöldségeknek az egyensúlya, frissességet adnak, és megtörik a makaróni egyhangúságát.
Miután a makarónit leöblítettük és lecsepegtettük, adjuk a tálhoz a zöldségekkel és az öntettel együtt. Keverje jól össze, hogy minden makarónidarabot bevonjon az öntet. Az itt kapott krémes állagot a megfelelő keverésnek köszönheti.
Végül tálalás előtt legalább egy órára tegye a salátát a hűtőbe. Ez tényleg segít az ízeknek összeolvadni. Tálaljuk, és élvezzük a frissítő és ízletes salátát.