HIRDETŐ

Forrás: Freepik

A valaha volt legjobb alap makarónisaláta

Ez a makarónisaláta kiváló köret a meleg és napos piknikeken vagy családi grillezéseken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 csészék Könyök makaróni Hozzáadott
  • 12 csésze majonéz Hozzáadott
  • 12 csésze tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehér ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 csésze Finomra vágott piros paprika Hozzáadott
  • 12 csésze Finomra vágott zeller Hozzáadott
  • 12 csésze reszelt sárgarépa Hozzáadott
  • 14 csésze Kockára vágott lilahagyma Hozzáadott
  • 2 EL Frissen vágott petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Adjuk hozzá a makarónit, és főzzük puhára, általában 8-10 percig. De mindig kóstolja meg, hogy megbizonyosodjon róla - a túlfőtt makaróni tönkreteheti az ételt. Ha kész, szűrjük le, és öblítsük le hideg víz alatt. Ez megállítja a főzési folyamatot, és a makaróni szilárd marad.

2. Lépés

Amíg a makaróni fő, készítse el az öntetet. Egy nagy tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, az ecetet, a mustárt, a cukrot, a sót és a borsot. Ha az öntetet külön tálban keverjük össze, az biztosítja az ízek alapos és egyenletes eloszlását.

3. Lépés

Ehhez az öntethez adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, zellert, sárgarépát, lilahagymát és petrezselymet. A nagyszerű makarónisaláta kulcsa ezeknek a ropogós zöldségeknek az egyensúlya, frissességet adnak, és megtörik a makaróni egyhangúságát.

4. Lépés

Miután a makarónit leöblítettük és lecsepegtettük, adjuk a tálhoz a zöldségekkel és az öntettel együtt. Keverje jól össze, hogy minden makarónidarabot bevonjon az öntet. Az itt kapott krémes állagot a megfelelő keverésnek köszönheti.

5. Lépés

Végül tálalás előtt legalább egy órára tegye a salátát a hűtőbe. Ez tényleg segít az ízeknek összeolvadni. Tálaljuk, és élvezzük a frissítő és ízletes salátát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új