HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Gaertringen

Abált szalonna recept

Az abált szalonna egy kedvelt magyar különlegesség, amelyet fűszeres íze miatt sokan kedvelnek. A szalonnát lassan sütjük, hogy a zsírja kiolvadjon és krémessé váljon. Ez a recept egyszerű, de nagyszerű, és mindenki ízléséhez igazítható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg szalonna Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Előkészítés. A szalonnát vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk.

2. Lépés

Sütés. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten süssük a szalonnaszeleteket mindkét oldalukon, amíg szép aranybarna nem lesz. Vezessük le a zsírját, és tegyük félre.

3. Lépés

Fűszerezés. A visszatett szalonnára szórjuk rá a hagymát, fokhagymát, és az összes fűszert. Lassú tűzön süssük tovább a szalonnát a hagymával és a fűszerekkel, amíg a szalonna krémes nem lesz.

4. Lépés

Szolgálás. A kész abált szalonnát friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek