HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Gaertringen

Abált szalonna recept

Az abált szalonna egy kedvelt magyar különlegesség, amelyet fűszeres íze miatt sokan kedvelnek. A szalonnát lassan sütjük, hogy a zsírja kiolvadjon és krémessé váljon. Ez a recept egyszerű, de nagyszerű, és mindenki ízléséhez igazítható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg szalonna Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Előkészítés. A szalonnát vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk.

2. Lépés

Sütés. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten süssük a szalonnaszeleteket mindkét oldalukon, amíg szép aranybarna nem lesz. Vezessük le a zsírját, és tegyük félre.

3. Lépés

Fűszerezés. A visszatett szalonnára szórjuk rá a hagymát, fokhagymát, és az összes fűszert. Lassú tűzön süssük tovább a szalonnát a hagymával és a fűszerekkel, amíg a szalonna krémes nem lesz.

4. Lépés

Szolgálás. A kész abált szalonnát friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új