Forrás: Pixabay: Gaertringen
Abált szalonna recept
Az abált szalonna egy kedvelt magyar különlegesség, amelyet fűszeres íze miatt sokan kedvelnek. A szalonnát lassan sütjük, hogy a zsírja kiolvadjon és krémessé váljon. Ez a recept egyszerű, de nagyszerű, és mindenki ízléséhez igazítható.
Hozzávalók
- 1 kg szalonna
- 2 ks hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál Paprika
- 1 teáskanál őrölt bors
Eljárás
Előkészítés. A szalonnát vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk.
Sütés. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten süssük a szalonnaszeleteket mindkét oldalukon, amíg szép aranybarna nem lesz. Vezessük le a zsírját, és tegyük félre.
Fűszerezés. A visszatett szalonnára szórjuk rá a hagymát, fokhagymát, és az összes fűszert. Lassú tűzön süssük tovább a szalonnát a hagymával és a fűszerekkel, amíg a szalonna krémes nem lesz.
Szolgálás. A kész abált szalonnát friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.