HIRDETŐ

Forrás: Natalikaevsti from Getty Images

Áfonya és alma lekvár

Ez a recept minden évben megbízhatóan működik, amikor eljön az áfonya és az alma szedésének ideje. Ennek a lekvárnak az íze igazi felüdülés a téli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Aronia Hozzáadott
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 112 kg Cukor Hozzáadott
  • 1 üveg Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Az epret és az almát alaposan mossuk meg, az almákról távolítsuk el a szárakat és a magfészkeket. Azt tanácsolom, hogy lassú tűzhelyet használjunk a gyümölcsök megpuhításához - ez sokkal könnyebbé teszi az egész folyamatot.

2. Lépés

Az almát a héjával együtt apróra vágjuk (ez kellemes aromát ad a lekvárnak).

3. Lépés

Tegyük az epret és az almát egy nagy fazékba, adjunk hozzá vizet, és közepes lángon főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul és pépes lesz.

4. Lépés

Ha a gyümölcs megpuhult, adjuk hozzá a cukrot. Keverjük meg az egészet, és főzzük még körülbelül 2 órán át, amíg a keverék sűrűsödni kezd. Mindig javaslom, hogy folyamatosan keverjük, nehogy a lekvár leégjen az edény aljára.

5. Lépés

Forraljuk fel, és főzzük, amíg a lekvár elkezd sűrűsödni. Kapcsoljuk le a tűzről, és a még forró lekvárt töltsük át az üvegekbe, majd zárjuk le őket szorosan.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új