Forrás: Natalikaevsti from Getty Images
Áfonya és alma lekvár
Ez a recept minden évben megbízhatóan működik, amikor eljön az áfonya és az alma szedésének ideje. Ennek a lekvárnak az íze igazi felüdülés a téli napokon.
Hozzávalók
- 1 kg Aronia
- 1 kg alma
- 11⁄2 kg Cukor
- 1 üveg Vizek
Eljárás
Az epret és az almát alaposan mossuk meg, az almákról távolítsuk el a szárakat és a magfészkeket. Azt tanácsolom, hogy lassú tűzhelyet használjunk a gyümölcsök megpuhításához - ez sokkal könnyebbé teszi az egész folyamatot.
Az almát a héjával együtt apróra vágjuk (ez kellemes aromát ad a lekvárnak).
Tegyük az epret és az almát egy nagy fazékba, adjunk hozzá vizet, és közepes lángon főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul és pépes lesz.
Ha a gyümölcs megpuhult, adjuk hozzá a cukrot. Keverjük meg az egészet, és főzzük még körülbelül 2 órán át, amíg a keverék sűrűsödni kezd. Mindig javaslom, hogy folyamatosan keverjük, nehogy a lekvár leégjen az edény aljára.
Forraljuk fel, és főzzük, amíg a lekvár elkezd sűrűsödni. Kapcsoljuk le a tűzről, és a még forró lekvárt töltsük át az üvegekbe, majd zárjuk le őket szorosan.