HIRDETŐ

Forrás: Daniel_Dash from Canva

Áfonyás zsemle

Az áfonyás tekercs az egyik kedvenc pékárum. Melegen a legjobb, amikor a bogyók még kissé melegek, a tészta pedig puha és bolyhos. Tökéletes délutáni csemege az egész család számára, különösen azért, mert hihetetlenül egyszerű és gyors elkészíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 300 g Lisztek Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Sók Hozzáadott
  • 75 g Cukor Hozzáadott
  • 100 g Hideg vaj Hozzáadott
  • 150 ml hideg tej Hozzáadott
  • 200 g Bogyók Hozzáadott
  • Tojás a zsemle megkenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a sót és a cukrot. Keverjük össze.

2. Lépés

Adja hozzá a kockára vágott vajat, és a liszttel együtt aprítsa fel, amíg morzsalékos állagot nem kap. Itt érdemes felgyorsítani a dolgokat, hogy a vajnak ne legyen ideje túlságosan felforrósodni.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tejet, és gyorsan gyúrjuk össze a tésztát. Ha túl ragacsos, adhatunk hozzá egy kis lisztet.

4. Lépés

Adja hozzá a bogyókat a tésztához, és óvatosan keverje össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.

5. Lépés

A tésztából formázzon kifliket, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

6. Lépés

Végül kenje meg a zsemléket felvert tojással. Ettől szép színt kapnak sütés közben.

7. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a kiflik szépen megbarnulnak.

8. Lépés

A kész zsemléket hűtsük ki a sütőlapon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új