Forrás: Daniel_Dash from Canva
Áfonyás zsemle
Az áfonyás tekercs az egyik kedvenc pékárum. Melegen a legjobb, amikor a bogyók még kissé melegek, a tészta pedig puha és bolyhos. Tökéletes délutáni csemege az egész család számára, különösen azért, mert hihetetlenül egyszerű és gyors elkészíteni.
Hozzávalók
- 300 g Lisztek
- 1 teáskanál sütőpor
- 1⁄2 teáskanál Sók
- 75 g Cukor
- 100 g Hideg vaj
- 150 ml hideg tej
- 200 g Bogyók
- Tojás a zsemle megkenéséhez
Eljárás
Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a sót és a cukrot. Keverjük össze.
Adja hozzá a kockára vágott vajat, és a liszttel együtt aprítsa fel, amíg morzsalékos állagot nem kap. Itt érdemes felgyorsítani a dolgokat, hogy a vajnak ne legyen ideje túlságosan felforrósodni.
Adjuk hozzá a tejet, és gyorsan gyúrjuk össze a tésztát. Ha túl ragacsos, adhatunk hozzá egy kis lisztet.
Adja hozzá a bogyókat a tésztához, és óvatosan keverje össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.
A tésztából formázzon kifliket, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Végül kenje meg a zsemléket felvert tojással. Ettől szép színt kapnak sütés közben.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a kiflik szépen megbarnulnak.
A kész zsemléket hűtsük ki a sütőlapon.