HIRDETŐ

Forrás: FSerega for Getty Images

Áfonyaszósz Mellékétel

Az áfonyaszósz a családom és a barátaim másik kedvence, mert annyira sokoldalú. Húsételekhez és sajtokhoz egyaránt páratlan ízt tud kihozni. Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és biztosíthatom, hogy minden alkalommal telitalálat. Gazdag, élénk és tele van ízekkel - hasonlóan a chutney-hoz -, úgyhogy mindenképpen érdemes kipróbálni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Üveg áfonya lekvár Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál repceolaj Hozzáadott
  • 50 ml narancslé Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • Néhány borsszem Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Az áfonyaszósz elkészítéséhez kezdjük a hagyma aprításával. Nem kell túl finomra vágni, egy kicsit durvább még jobb, hogy egy kis ropogást adjon. Ezután melegítsük fel a repceolajat egy közepes méretű serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát. Alacsony vagy közepes lángon addig pirítsuk, amíg áttetsző és puha nem lesz. Ez a folyamat 5-7 percet vehet igénybe. Tapasztalatból mondhatom, hogy fontos, hogy ne égesse meg a hagymát, nehogy kesernyés íze legyen.

2. Lépés

Most adjuk hozzá az áfonyalekvárt, a narancslevet és a cukrot, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a borsszemeket, a babérlevelet és egy csipet sót, majd hagyjuk a mártást alacsony hőfokon kb. 10 percig főni. Fontos, hogy rendszeresen keverjük meg, hogy a mártás ne égjen meg.

3. Lépés

Ha szükséges, a főzés során további cukrot vagy narancslevet adhatunk hozzá az íz beállításához. Tapasztalatom szerint az édes és a savanyú egyensúlyával való kísérletezéssel érhető el a tökéletes íz.

4. Lépés

Az elkészítési idő letelte után a mártás tálalása előtt mindenképpen távolítsa el a babérlevelet és a borsszemeket. Élvezze a házi áfonyaszószt, amely igazán különleges ízt kölcsönöz minden ételnek. Szép munka!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új