HIRDETŐ
Alma-mákos sütemény hajdinából
Próbáltad már a hajdinát desszertben? Tápláló és egészséges reggeli az egész családnak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Torta
- 150 Búza
- 350 ml vizet
- 100 g Almapüré
- 1 db alma
- 50 g Nem kell a fehérje
- 50 g Púdercukor
- 40 g Szilvalekvár
- 10 g vanília cukor
Máz
- 70 g Almapüré
- 50 g Szilvalekvár
- 5 g Szöveg
- 10 g Nincs szükség csokoládé fehérjére
- 10 g Olvadt kókuszolaj
- 30 g olvasztott csokoládé
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Az árpát alaposan öblítsük le forró vízzel (2-3 alkalommal). Az árpát tegyük egy fazékba, öntsünk rá kb. 350ml vizet, és gyakori keverés mellett főzzük kis lángon, amíg a folyadékot felszívja és megpuhul, kb. 15-20 perc alatt.
2. Lépés
A almát megtisztítjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a főtt köleshez.
3. Lépés
Hozzáadjuk a mákot, a pürét, az orvost, a fehérjét, a cukrot és mindent összekeverünk. Az elegyet egy sütőpapírral kibélelt kerek formába helyezzük és 180 fokon sütjük körülbelül 35 percig.
4. Lépés
Az összes öntethez való hozzávalót simára keverjük. Ráöntjük a sült tortára és hagyjuk egy kicsit a hűtőben. Az öntet nem dermed meg.