HIRDETŐ
Alma-mákos sütemény hajdinából

Alma-mákos sütemény hajdinából

Próbáltad már a hajdinát desszertben? Tápláló és egészséges reggeli az egész családnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Torta

  • 150 Búza Hozzáadott
  • 350 ml vizet Hozzáadott
  • 100 g Almapüré Hozzáadott
  • 1 db alma Hozzáadott
  • 50 g Nem kell a fehérje Hozzáadott
  • 50 g Púdercukor Hozzáadott
  • 40 g Szilvalekvár Hozzáadott
  • 10 g vanília cukor Hozzáadott

Máz

  • 70 g Almapüré Hozzáadott
  • 50 g Szilvalekvár Hozzáadott
  • 5 g Szöveg Hozzáadott
  • 10 g Nincs szükség csokoládé fehérjére Hozzáadott
  • 10 g Olvadt kókuszolaj Hozzáadott
  • 30 g olvasztott csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az árpát alaposan öblítsük le forró vízzel (2-3 alkalommal). Az árpát tegyük egy fazékba, öntsünk rá kb. 350ml vizet, és gyakori keverés mellett főzzük kis lángon, amíg a folyadékot felszívja és megpuhul, kb. 15-20 perc alatt.

2. Lépés

A almát megtisztítjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a főtt köleshez.

3. Lépés

Hozzáadjuk a mákot, a pürét, az orvost, a fehérjét, a cukrot és mindent összekeverünk. Az elegyet egy sütőpapírral kibélelt kerek formába helyezzük és 180 fokon sütjük körülbelül 35 percig.

4. Lépés

Az összes öntethez való hozzávalót simára keverjük. Ráöntjük a sült tortára és hagyjuk egy kicsit a hűtőben. Az öntet nem dermed meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új