HIRDETŐ
Alma-mákos sütemény hajdinából

Alma-mákos sütemény hajdinából

Próbáltad már a hajdinát desszertben? Tápláló és egészséges reggeli az egész családnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Torta

  • 150 Búza Hozzáadott
  • 350 ml vizet Hozzáadott
  • 100 g Almapüré Hozzáadott
  • 1 db alma Hozzáadott
  • 50 g Nem kell a fehérje Hozzáadott
  • 50 g Púdercukor Hozzáadott
  • 40 g Szilvalekvár Hozzáadott
  • 10 g vanília cukor Hozzáadott

Máz

  • 70 g Almapüré Hozzáadott
  • 50 g Szilvalekvár Hozzáadott
  • 5 g Szöveg Hozzáadott
  • 10 g Nincs szükség csokoládé fehérjére Hozzáadott
  • 10 g Olvadt kókuszolaj Hozzáadott
  • 30 g olvasztott csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az árpát alaposan öblítsük le forró vízzel (2-3 alkalommal). Az árpát tegyük egy fazékba, öntsünk rá kb. 350ml vizet, és gyakori keverés mellett főzzük kis lángon, amíg a folyadékot felszívja és megpuhul, kb. 15-20 perc alatt.

2. Lépés

A almát megtisztítjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a főtt köleshez.

3. Lépés

Hozzáadjuk a mákot, a pürét, az orvost, a fehérjét, a cukrot és mindent összekeverünk. Az elegyet egy sütőpapírral kibélelt kerek formába helyezzük és 180 fokon sütjük körülbelül 35 percig.

4. Lépés

Az összes öntethez való hozzávalót simára keverjük. Ráöntjük a sült tortára és hagyjuk egy kicsit a hűtőben. Az öntet nem dermed meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek