HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Einladung_zum_Essen

Alma puncs télen Forró ital

Számomra ez az almapuncs igazi csemege, amely megédesíti a hideg őszi és téli hónapokat. Ezt a receptet az elmúlt években számtalanszor elkészítettem, és igazi családi kedvenc lett. A lédús alma íze a fahéj aromájával és a puncs melegségével kombinálva felülmúlhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 l Teljesen természetes almalé Hozzáadott
  • 2 Fahéjrudak Hozzáadott
  • 5 szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 Organikus narancs Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 4 evőkanál barna cukor Hozzáadott
  • 125 ml Amaretto (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az almapuncs elkészítéséhez öntse az almalevet egy nagy lábasba. Tapasztalataim szerint mindig is jó ötlet volt egy nagy fazék használata, mivel a hozzávalók felhabzanak a melegítés során.

2. Lépés

Amíg a lé lassan, közepes lángon melegszik, a narancsot és a citromot hideg víz alatt leöblíthetjük, és szeletekre vághatjuk. Ha a gyümölcs bio, a héját is nyugodtan megfőzhetjük vele együtt.

3. Lépés

Adja hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromot, a narancsot és a barna cukrot az almaléhez. Imádom nézni, ahogy a cukor elolvad a lében - csodálatos édességet és remek ízt ad a puncsnak.

4. Lépés

Hagyja a puncsot alacsony hőfokon 25-30 percig főni. Fontos, hogy a hőfokot alacsonyan tartsa, és csak azért hagyja a puncsot párolódni, hogy az ízek optimálisan kifejlődhessenek.

5. Lépés

Az elkészítési idő letelte után vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá az amarettót. Ez a lépés opcionális, és elhagyható, ha azt szeretné, hogy a puncs alkoholmentes maradjon. Hagyja a puncsot még 10 percig ázni, hogy az amaretto kiadhassa az ízét.

6. Lépés

Tálalás előtt javaslom, hogy az almapálinkát öntse át egy szitán, hogy eltávolítsa a fűszereket és a gyümölcsöket. Melegen öntse poharakba, és téli italként tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új