Forrás: Pixabay : Einladung_zum_Essen
Alma puncs télen Forró ital
Számomra ez az almapuncs igazi csemege, amely megédesíti a hideg őszi és téli hónapokat. Ezt a receptet az elmúlt években számtalanszor elkészítettem, és igazi családi kedvenc lett. A lédús alma íze a fahéj aromájával és a puncs melegségével kombinálva felülmúlhatatlan.
Hozzávalók
- 1 l Teljesen természetes almalé
- 2 Fahéjrudak
- 5 szegfűszeg
- 1 Organikus narancs
- 1 citrom
- 4 evőkanál barna cukor
- 125 ml Amaretto (nem kötelező)
Eljárás
Az almapuncs elkészítéséhez öntse az almalevet egy nagy lábasba. Tapasztalataim szerint mindig is jó ötlet volt egy nagy fazék használata, mivel a hozzávalók felhabzanak a melegítés során.
Amíg a lé lassan, közepes lángon melegszik, a narancsot és a citromot hideg víz alatt leöblíthetjük, és szeletekre vághatjuk. Ha a gyümölcs bio, a héját is nyugodtan megfőzhetjük vele együtt.
Adja hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a citromot, a narancsot és a barna cukrot az almaléhez. Imádom nézni, ahogy a cukor elolvad a lében - csodálatos édességet és remek ízt ad a puncsnak.
Hagyja a puncsot alacsony hőfokon 25-30 percig főni. Fontos, hogy a hőfokot alacsonyan tartsa, és csak azért hagyja a puncsot párolódni, hogy az ízek optimálisan kifejlődhessenek.
Az elkészítési idő letelte után vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá az amarettót. Ez a lépés opcionális, és elhagyható, ha azt szeretné, hogy a puncs alkoholmentes maradjon. Hagyja a puncsot még 10 percig ázni, hogy az amaretto kiadhassa az ízét.
Tálalás előtt javaslom, hogy az almapálinkát öntse át egy szitán, hogy eltávolítsa a fűszereket és a gyümölcsöket. Melegen öntse poharakba, és téli italként tálalja.