HIRDETŐ
Forrás: sonda-stefans-images from Canva
Almakaramell
Az Almakaramell egy ínycsiklandó desszert, amit friss, roppanós almákból, édes karamell krémmel és egy kis fahéjjal készítünk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Almalé
- 4 ks közepes méretű alma
- 500 ml víz
- 2 ek cukor
Karamell
- 200 g cukor
- 60 g vaj
- 120 ml tej
Tálaláshoz
- 1 kiskanál őrölt fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Az almákat mossuk meg, majd vágjuk őket negyedekre, magházukat eltávolítva.
2. Lépés
Egy lábasban öntsünk vizet, adjunk hozzá cukrot és az előkészített almákat.
3. Lépés
Főzzük az almákat, amíg puhává nem válnak. Ezután vegyük ki őket a vízből, és hagyjuk őket kihűlni.
4. Lépés
Egy másik lábasban, közepes hőfokon olvasszuk meg a cukrot, amíg aranybarna karamellt nem kapunk.
5. Lépés
Adjuk hozzá a vajat és a tejet a karamellhez, keverjük össze, amíg sima és fényes nem lesz.
6. Lépés
A hűtött almákra öntsük a karamellt, majd szórjuk meg őket fahéjjal.
7. Lépés
Tálaljuk azonnal, vagy tegyük őket hűtőbe, amíg a karamell meg nem dermed.