HIRDETŐ

Forrás: sonda-stefans-images from Canva

Almakaramell

Az Almakaramell egy ínycsiklandó desszert, amit friss, roppanós almákból, édes karamell krémmel és egy kis fahéjjal készítünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Almalé

  • 4 ks közepes méretű alma Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott

Karamell

  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 60 g vaj Hozzáadott
  • 120 ml tej Hozzáadott

Tálaláshoz

  • 1 kiskanál őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az almákat mossuk meg, majd vágjuk őket negyedekre, magházukat eltávolítva.

2. Lépés

Egy lábasban öntsünk vizet, adjunk hozzá cukrot és az előkészített almákat.

3. Lépés

Főzzük az almákat, amíg puhává nem válnak. Ezután vegyük ki őket a vízből, és hagyjuk őket kihűlni.

4. Lépés

Egy másik lábasban, közepes hőfokon olvasszuk meg a cukrot, amíg aranybarna karamellt nem kapunk.

5. Lépés

Adjuk hozzá a vajat és a tejet a karamellhez, keverjük össze, amíg sima és fényes nem lesz.

6. Lépés

A hűtött almákra öntsük a karamellt, majd szórjuk meg őket fahéjjal.

7. Lépés

Tálaljuk azonnal, vagy tegyük őket hűtőbe, amíg a karamell meg nem dermed.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új