Forrás: firnelf from Canva
Almás pite morzsával
Ez az ízletes almás pite ropogós morzsával tökéletes a délutáni kávéhoz. Könnyű, gyümölcsös.
Hozzávalók
Gyakran
- 350 g Simliszt
- 1 db tojás
- 150 g Kristálycukor
- 1 db sütőpor
- 150 g vaj
Tartalom
- 1 kg Almák
- 1 tk Fahéj
- 100 g Kristálycukor
Moriczka
- 150 g Simaliszta
- 100 g Eszkozok
- 100 g Kristálycukor
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra és készítsen elő egy sütőformát, amit vajjal kenjen ki.
Tészta: Keverje össze a lisztet a cukorral és a sütőporral egy tálban. Adj hozzá tojást és vajat, és dolgozd össze sima tésztává.
Gyakran nyújtsa ki és helyezze a készült formába az aljára és a formák oldalára, majd tegye a hűtőbe.
Tartalom: Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat és reszeljük le a tésztára. Adjuk hozzá a fahéjat és a cukrot, keverjük össze és kenjük el a tésztán.
Morzsa: Keverjük össze a lisztet, vajat és cukrot egy tálban, amíg durva morzsát nem kapunk. A morzsát egyenletesen szórjuk a almákra.
A tortát előmelegített sütőben sütjük körülbelül 35-40 percig, amíg szép aranyszínű nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.