HIRDETŐ

Forrás: firnelf from Canva

Almás pite morzsával

Ez az ízletes almás pite ropogós morzsával tökéletes a délutáni kávéhoz. Könnyű, gyümölcsös.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 350 g Simliszt Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 150 g Kristálycukor Hozzáadott
  • 1 db sütőpor Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott

Tartalom

  • 1 kg Almák Hozzáadott
  • 1 tk Fahéj Hozzáadott
  • 100 g Kristálycukor Hozzáadott

Moriczka

  • 150 g Simaliszta Hozzáadott
  • 100 g Eszkozok Hozzáadott
  • 100 g Kristálycukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra és készítsen elő egy sütőformát, amit vajjal kenjen ki.

2. Lépés

Tészta: Keverje össze a lisztet a cukorral és a sütőporral egy tálban. Adj hozzá tojást és vajat, és dolgozd össze sima tésztává.

3. Lépés

Gyakran nyújtsa ki és helyezze a készült formába az aljára és a formák oldalára, majd tegye a hűtőbe.

4. Lépés

Tartalom: Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat és reszeljük le a tésztára. Adjuk hozzá a fahéjat és a cukrot, keverjük össze és kenjük el a tésztán.

5. Lépés

Morzsa: Keverjük össze a lisztet, vajat és cukrot egy tálban, amíg durva morzsát nem kapunk. A morzsát egyenletesen szórjuk a almákra.

6. Lépés

A tortát előmelegített sütőben sütjük körülbelül 35-40 percig, amíg szép aranyszínű nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új