HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: KirstentB

Almás pite túróval egy kenyérsütőformában - recept

Ez a túrótortás, nedves almás torta egy cipóformában az egyik kedvenc süteményvariációm. Legszívesebben hűvös őszi napokon készítem, amikor az almát éppen csak leszedték a fáról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 alma Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 80 g Alacsony zsírtartalmú túró Hozzáadott
  • 150 ml olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • Vaj és liszt a forma kenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 180 fokra (felső és alsó hőfok). Kenjük ki a tortaformát, és porítsuk be liszttel, hogy a sütemény később ne ragadjon a formához.

2. Lépés

Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, és reszeljük finomra.

3. Lépés

Ezután keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálban. Egy másik tálban üssük fel a tojásokat, és alaposan verjük fel az olajjal. Adjuk a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá a túrót és a reszelt almát, majd keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk.

4. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és simítsa el. Süssük a túrós almás pitét előmelegített sütőben kb. 60 percig. Szúrjon fogpiszkálót a közepébe, hogy ellenőrizze, átsült-e az almás lepény. Ha a tészta már nem tapad a fogpiszkálóra, a sütemény elkészült. Vegye ki a sütőből a tortát, és hagyja teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelné.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új