Forrás: Pixabay: KirstentB
Almás pite túróval egy kenyérsütőformában - recept
Ez a túrótortás, nedves almás torta egy cipóformában az egyik kedvenc süteményvariációm. Legszívesebben hűvös őszi napokon készítem, amikor az almát éppen csak leszedték a fáról.
Hozzávalók
- 2 alma
- 250 g liszt
- 200 g cukor
- 4 Tojás
- 80 g Alacsony zsírtartalmú túró
- 150 ml olaj
- 1 Csomag szódabikarbóna
- 1 Pinch só
- Vaj és liszt a forma kenéséhez
Eljárás
Először is melegítse elő a sütőt 180 fokra (felső és alsó hőfok). Kenjük ki a tortaformát, és porítsuk be liszttel, hogy a sütemény később ne ragadjon a formához.
Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, és reszeljük finomra.
Ezután keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálban. Egy másik tálban üssük fel a tojásokat, és alaposan verjük fel az olajjal. Adjuk a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá a túrót és a reszelt almát, majd keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk.
Öntse a tésztát az előkészített formába, és simítsa el. Süssük a túrós almás pitét előmelegített sütőben kb. 60 percig. Szúrjon fogpiszkálót a közepébe, hogy ellenőrizze, átsült-e az almás lepény. Ha a tészta már nem tapad a fogpiszkálóra, a sütemény elkészült. Vegye ki a sütőből a tortát, és hagyja teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelné.