HIRDETŐ

Almás pite

Az almás pite az egyik legkedveltebb és legegyszerűbben elkészíthető sütemény a világon. Az ősszel érő almából kiválóan elkészíthető és a fahéjjal, vaníliával és mazsolával való ízesítés nagyon különlegessé teszi. A tésztája ropogós, az almás töltelék pedig igazán zamatos.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tészta:

  • 212 bögre liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 bögre hideg vaj Hozzáadott
  • 12 bögre hideg víz Hozzáadott

Az almás töltelék:

  • 6 nagy alma (savanykás) Hozzáadott
  • 1 bögre cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál vanília aroma Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • kevés citromlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál mazsola Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsd el a tésztát: Egy nagy tálban tedd bele a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. Add hozzá a hideg, kisebb darabokra vágott vajat, majd az egészet gyors mozdulatokkal dolgozd össze. Végül add hozzá a hideg vizet és gyúrd össze a tésztát. Takard le és tedd hűtőbe legalább fél órára.

2. Lépés

Közben készítsd el az almás tölteléket: Hámozd meg az almákat, majd vágd őket vékony szeletekre. Tedd őket egy nagy tálba, majd add hozzá a cukrot, a fahéjat, a vanília aromát, az apró darabokra vágott vajat, a vaníliás cukrot és a lisztet. Keverd jól össze, majd hagyd állni 10 percig.

3. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsd ki a tésztát és fektesd bele egy kivajazott, lisztezett piteformába. A tészta szélét hajtsd bele a formába.

4. Lépés

Töltsd meg az almás keverékkel a pitét, majd szórd meg a mazsolával. Szorítsd rá a maradék tésztát, majd szurkáld meg több helyen, hogy a gőz könnyebben távozzon.

5. Lépés

Tedd a pitét a sütőbe és süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt, vagy amíg a tészta széle szép aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Hagyd hűlni és szórd meg porcukorral, majd szeleteld fel. Tálald vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új