HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RjZgrsyAAJk_lchu_ODq/834f3358e1c97853f68ada880c8923.jpeg)
Almás pite
Egy pite tele almával.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 200 g túró
- 200 g Hajdinaliszt vagy egyéb
- 50 g Erythritol cukor
- 50 g ír vajat
- 1 tk sütőpor
- Csipet Szerszámok
Almás töltelék
- 6 Almák
- 1 škoricový cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 EK Méz
- 1 Arany Osztály
- 200 ml Eszkozok
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A túrót botmixerrel összedolgozzuk. Az összes hozzávalót összekeverjük a tésztához. Kidolgozzuk a tésztát. A tésztát egyenletesen nyomjuk bele egy sütőpapírral kibélelt formába (20 cm átmérőjű). Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük 10 percre.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RjZgrsyAAJk_lchu_ODq/183d297dda9b4833ae1b435ce104a1.jpeg)
2. Lépés
Az almákat megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy fazékba helyezzük fahéjjal és édesítőszerrel, hozzáadunk kb. 100-150ml vizet. Főzzük, amíg az almák megpuhulnak. Levesszük a tűzről. Az aranykalászt 50ml vízben keverjük el és hozzáadjuk az alma keverékhez.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RjZgrsyAAJk_lchu_ODq/5c131a18dcc67ad16d05feb863d289.jpeg)
3. Lépés
Az elkészült tölteléket ráöntjük az alapra és 35 percig sütjük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RjZgrsyAAJk_lchu_ODq/264d2f5c4efd6d12699ecf0019a6e4.jpeg)
4. Lépés
A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RjZgrsyAAJk_lchu_ODq/42d4565a497fd84dfb4bbb6c865156.jpeg)