HIRDETŐ
Almás torta karamellel

Almás torta karamellel

Az alma és a karamell kombinációja szuper. Ráadásul ebben a receptben egy kicsit táplálóbb verzióját készítettem el a desszertnek. Ropogós tészta, bőséges alma adag, morzsa és kiegészített kókusztej karamellel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Eszközök

  • 50 g Kevert zabpehely Hozzáadott
  • 50 g Teljes kiőrlésű speltaliszt Hozzáadott
  • 50 g Kókuszliszt Hozzáadott
  • 80 g ír vajat Hozzáadott
  • 10 g nádcukor Hozzáadott
  • 5 EK vizet Hozzáadott

Töltelék

  • 6 darab alma Hozzáadott
  • 2 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 EK méz Hozzáadott
  • 1 darab vaníliapuding Hozzáadott

Szóróanyag

  • 15 g Zabpehely Hozzáadott
  • 30 g Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 15 g nádcukor Hozzáadott
  • 2 tk Fahéj Hozzáadott
  • 20 g Vaj eszközök Hozzáadott

Karamell

  • 1 kókusztej light Hozzáadott
  • 30 g Kókusz cukor Hozzáadott
  • 10 g Kókuszolaj Hozzáadott
  • csipetnyi Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az alapanyagokat összekeverjük és tésztát készítünk. Egy tortaformát (átmérő 22) kibélelünk sütőpapírral. A tésztát a forma aljára és oldalaira nyomjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és körülbelül 10 percig sütjük.

2. Lépés

A kört kockákra vágjuk. Keverjük össze mézzel és fahéjjal, és pároljuk meg egy kis vízben, amíg meg nem puhul. Hagyjuk a puhára főtt kört egy kicsit kihűlni. Ezután keverjük össze a pudingporral és rétegezzük a tésztára.

3. Lépés

Egy tálban összekeverjük a morzsa hozzávalóit. A keveréknek morzsaszerűnek kell lennie. Rátesszük az almás töltelékre és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.

4. Lépés

A kókusztejet kókusz cukorral folyamatos keverés mellett hozzávetőlegesen 25-30 percig főzzük, míg besűrűsödik. Hozzáadjuk az olajat és ismét keverjük. A végén hozzáadjunk egy csipet sót. A karamellt egy kissé lehűlt tortára öntjük.

5. Lépés

A tortát a hűtőbe tesszük, ahol teljesen lehűtjük. 😊

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új