Almás torta karamellel
Az alma és a karamell kombinációja szuper. Ráadásul ebben a receptben egy kicsit táplálóbb verzióját készítettem el a desszertnek. Ropogós tészta, bőséges alma adag, morzsa és kiegészített kókusztej karamellel.
Hozzávalók
Eszközök
- 50 g Kevert zabpehely
- 50 g Teljes kiőrlésű speltaliszt
- 50 g Kókuszliszt
- 80 g ír vajat
- 10 g nádcukor
- 5 EK vizet
Töltelék
- 6 darab alma
- 2 teáskanál Fahéj
- 1 EK méz
- 1 darab vaníliapuding
Szóróanyag
- 15 g Zabpehely
- 30 g Teljes kiőrlésű liszt
- 15 g nádcukor
- 2 tk Fahéj
- 20 g Vaj eszközök
Karamell
- 1 kókusztej light
- 30 g Kókusz cukor
- 10 g Kókuszolaj
- csipetnyi Só
Eljárás
Az alapanyagokat összekeverjük és tésztát készítünk. Egy tortaformát (átmérő 22) kibélelünk sütőpapírral. A tésztát a forma aljára és oldalaira nyomjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és körülbelül 10 percig sütjük.
A kört kockákra vágjuk. Keverjük össze mézzel és fahéjjal, és pároljuk meg egy kis vízben, amíg meg nem puhul. Hagyjuk a puhára főtt kört egy kicsit kihűlni. Ezután keverjük össze a pudingporral és rétegezzük a tésztára.
Egy tálban összekeverjük a morzsa hozzávalóit. A keveréknek morzsaszerűnek kell lennie. Rátesszük az almás töltelékre és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.
A kókusztejet kókusz cukorral folyamatos keverés mellett hozzávetőlegesen 25-30 percig főzzük, míg besűrűsödik. Hozzáadjuk az olajat és ismét keverjük. A végén hozzáadjunk egy csipet sót. A karamellt egy kissé lehűlt tortára öntjük.
A tortát a hűtőbe tesszük, ahol teljesen lehűtjük. 😊