HIRDETŐ

Almás zsemlepudding

Kitűnő

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 500 g kalács Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 95 kristálycukor Hozzáadott
  • 25 g Olvasztott vaj Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 500 g Zsírszegény túró Hozzáadott
  • 3 sárgája Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 3 darab alma Hozzáadott
  • 1 vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 TK Fahéj Hozzáadott
  • 3 tojásfehérje Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Összekeverünk 1 tojást, 1 tojássárgáját, 25g cukrot, 25g vajat, tejszínt és tejet. A kalácst apró darabokra vágjuk és alaposan áztatjuk az elkészített keverékben. Elkészítjük a túró réteget. Két tojássárgáját porcukorral keverjük össze, majd hozzáadjuk a túrót. Az almaoszlop részhez csak reszelünk almát és hozzákeverjük a vaníliás cukrot a fahéjjal. A sütőedény aljára réteget helyezünk az áztatott kalácsból. Hozzáadjuk az alma réteget, felhasználunk minden almát. Ezután hozzáadjuk a vékony réteg túrót, ismét kalácsot, a maradék túrót és újra kalácsot. Sütőbe tesszük 35 percre 160°C-on. Közben felverjük a habot a tojásfehérjéből és 70 g cukorból. A habot hozzáadjuk a sült zsemléveléshez, és még 10 percig sütjük 180°C-on.

2. Lépés

Jó étvágyat haverok!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák