Almás zsemlepudding
Kitűnő
Hozzávalók
- 500 g kalács
- 1 tojás
- 95 kristálycukor
- 25 g Olvasztott vaj
- 100 ml tej
- 200 ml főzőtejszín
- 500 g Zsírszegény túró
- 3 sárgája
- 50 g porcukor
- 3 darab alma
- 1 vaníliás cukor
- 2 TK Fahéj
- 3 tojásfehérje
Eljárás
Összekeverünk 1 tojást, 1 tojássárgáját, 25g cukrot, 25g vajat, tejszínt és tejet. A kalácst apró darabokra vágjuk és alaposan áztatjuk az elkészített keverékben. Elkészítjük a túró réteget. Két tojássárgáját porcukorral keverjük össze, majd hozzáadjuk a túrót. Az almaoszlop részhez csak reszelünk almát és hozzákeverjük a vaníliás cukrot a fahéjjal. A sütőedény aljára réteget helyezünk az áztatott kalácsból. Hozzáadjuk az alma réteget, felhasználunk minden almát. Ezután hozzáadjuk a vékony réteg túrót, ismét kalácsot, a maradék túrót és újra kalácsot. Sütőbe tesszük 35 percre 160°C-on. Közben felverjük a habot a tojásfehérjéből és 70 g cukorból. A habot hozzáadjuk a sült zsemléveléshez, és még 10 percig sütjük 180°C-on.
Jó étvágyat haverok!