:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/QbiSWE7pSL102gWMLRXU/bcf1066ef36216ecdc79db2d41c198.png)
Banánkenyér
Szuperfinom és puha, cukormentes banánkenyér, ami egy igazán jó alaprecept lehet, és innentől kezdve sokféle módon variálható.
Hozzávalók
- 3 ks érett banán
- 1 Maroknyi apróra vágott cukormentes étcsoki
- 130 g puha vaj
- 110 g eritrit
- 1 mk vaníliakivonat
- 1 ks tojás
- 190 g liszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 1 mk gyömbér
- 1 mk Fahéj
Eljárás
A banánokat villával pépesre törjük, a csokit pedig apró darabokra vágjuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/QbiSWE7pSL102gWMLRXU/b293cb22e3e463a83bfcbd357dbb1b.png)
Forrás: Youtube
A puha vajat és az eritritet jól kikeverjük, ezután jöhet hozzá a pépesített banán, a vaníliakivonat és a tojás, átkeverjük. Ekkor jöhet a többi hozzávaló, és végül az apróra vágott étcsoki, egységes tésztává dolgozzuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/QbiSWE7pSL102gWMLRXU/e2e61cde079722cdfb2442d513eca9.png)
Forrás: Youtube
Belesimítjuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába, és betoljuk a 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe, kb. 40-45 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, és ha nem tapad nyers tészta a tűre vagy fapálcikára, akkor kivesszük a sütit a sütőből.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/QbiSWE7pSL102gWMLRXU/148f43f3be530563e62872e66aec47.png)
Forrás: Youtube
Mikor langyosra hűlt, rácsra borítjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szeletelhető a legszebben.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/QbiSWE7pSL102gWMLRXU/f31744dc4962913626bb5bfec43484.png)
Forrás: Youtube