Forrás: Lesyy from Getty Images Pro
Ananászos-kókuszos torta
Egy finom ananászos torta receptje, amit kókuszreszelékkel megszórunk.
Hozzávalók
A testen:
- 5 darab Tojás
- 5 EK meleg víz
- 180 g Porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 2 EK Text: szöveget
- 150 g simaliszt
- 50 g reszelt kókusz
- 1 bal sütőpor
A krémhez:
- 15 g Porzó zselatin
- Ananasz kompót
- 3 bögrék Joghurt
- 9 EK Porcukor
- 1 EK vanília kivonat
- 250 ml Tejszínhab
- kókuszreszelék
Eljárás
Habverje fel a tojásokat, adj hozzájuk vizet és folytasd a verést.
Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vanília kivonatot és végül öntsük hozzá az olajat.
Keverje össze a lisztet a kókusszal és a sütőporral.
Mindet összekeverünk és a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük.
Körülbelül 30 percig sütjük 180 °C-on. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd három egyforma részre szeleteljük.
A krémet úgy készíted el, hogy a zselatint hagyod dagadni 3 evőkanál kompótos ananászlében.
Ezután melegítse fel a további 4 evőkanál ananászlét és oldja fel benne a duzzadó zselatint.
Egy tálban összekeverjük a joghurtot a porcukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatin keveréket és a vanília kivonatot. A tejszínt felverjük és óvatosan hozzákeverjük a keverékhez.
Hagyja lecsepegni az ananászkompótot, és vágja az ananászt kisebb darabokra.
Helyezze a tepsire a test első részét, kenje meg krémmel és szórja meg ananászdarabokkal. Folytassa a második réteggel. A tortát fejezze be a harmadik réteggel és kenje meg a tetejét krémmel. Hagyja a tortát megdermedni.
Végül verje fel a maradék tejszínt, és kenje meg a tortát a felvert tejszínnel, majd szórja meg kókuszreszelékkel.