HIRDETŐ

Forrás: canva

Angol karácsonyi puding

Angol karácsonyi puding receptjét hozom el nektek, amellyel korábban már többször kísérleteztem. A karácsonyi időszakban már-már hagyománnyá vált nálunk ez a desszert. Hihetetlenül ízletes és laktató, a finom fűszerekkel és a brandyvel pedig igazán ünnepi hangulattal tölti meg a házat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 175 g mazsola Hozzáadott
  • 175 g vágott, vegyes szárított gyümölcs Hozzáadott
  • 50 g darabolt, vegyes dió Hozzáadott
  • 100 ml brandy Hozzáadott
  • 175 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 2 nagy tojás Hozzáadott
  • 140 g vaj Hozzáadott
  • 175 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 reszelt alma Hozzáadott
  • 1 reszelt sárgarépa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A mazsolát, vegyes szárított gyümölcsöt és darabolt diókat tedd egy tálba és locsold meg brandyval. Takard le folpackkal és hagyd állni legalább 12 órán át, ezáltal jól beissza az alkoholt.

2. Lépés

Keverd össze a lisztet, barna cukrot, szegfűszeget, reszelt almát és sárgarépát, a tojást és vajat egy hatalmas tálban. Ezután add hozzá a beáztatott gyümölcsöket dióval együtt, és jól keverd össze.

3. Lépés

Ezt a masszát tedd bele a pudingformába és jól préseld le a tetejét. A forma tetejét zárd be sütőpapírral, majd köss rá egy tiszta konyharuhát.

4. Lépés

Tedd a formát egy nagy lábasba, és önts annyi vizet a lábasba, hogy a pudingforma 3/4-ig legyen vízben. Főzd közepes lángon kb. 2,5-3 órát.

5. Lépés

Hagyd a pudingot teljesen kihűlni, majd óvatosan borítsd ki a formából. Miután kiborítottad, locsold meg brandy-vel, így még ünnepibbé teszed.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új