Forrás: MentalArt via Pixabay
Apple Cheesecake recept
Mindig is nagy kedvelője voltam a sajttortának és az almás pitének. Amikor ezt a két receptet kombináltam egy almás sajttortában, azonnal beleszerettem az eredménybe. Ez a torta a partik és családi összejövetelek slágere. Az édes, krémes töltelék tökéletesen harmonizál az alma savanykás frissességével és a ropogós kekszes alappal.
Hozzávalók
- 200 Gram vajas keksz
- 100 Gram olvasztott vaj
- 2 Äpfel (granny smith a savanykásabb ízért, gala vagy fuji az édesebb ízért).
- 600 Gram Beáztatott és lecsöpögtetett krémsajt
- 150 Gram cukor
- 3 Tojás
- 1 Teáskanál citromlé
- 200 Gram Tejföl
- 1 Teáskanál vaníliás cukor
- 1 Pinch só
- 2 Tablespoon liszt
Eljárás
Az almás sajttorta recept elkészítéséhez először tegye a vajas kekszet egy fagyasztózacskóba, és sodrófával törje finom morzsává. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, és jól gyúrjuk össze. Minél jobban összekeverjük, annál egyenletesebb lesz a tortaalap.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát béleljen ki sütőpapírral, majd kenje rá a kekszes-vajas keveréket, és nyomja le erősen. Süssük 10 percig 180 °C-ra előmelegített sütőben, majd hagyjuk kihűlni.
Közben hámozza meg az almákat, negyedelje, magozza ki és vágja vékony szeletekre. Locsoljuk meg egy kevés citromlével, hogy megakadályozzuk az oxidációt.
Az áztatott krémsajtot a cukorral, a tojásokkal, a citromlével, a tejföllel, a vaníliás cukorral és a csipetnyi sóval botmixerrel krémesre keverjük. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük újra jól össze.
Öntse a sajtkeveréket a kihűlt kekszalapra, és a tetejére tegye az almaszeleteket. Süssük a sütőben 60 percig. Ezután hagyjuk jól kihűlni (a legjobb egy éjszakán át a hűtőben), hogy a sütemény szépen megszilárduljon.
Tálalás előtt az almás sajttortát megszórhatjuk porcukorral. Személy szerint úgy gondolom, hogy ez egy szép, de nem kötelező extra részlet.