HIRDETŐ

Aranygaluska

A magyar konyha igazán büszke lehet erre a desszertre. Remélem, hogy a recept hasznos volt, és sikerrel jártál az aranygaluska elkészítésében! Jó étvágyat hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 vanília rúd Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 100 Gram mazsola Hozzáadott
  • 200 g dió Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az elkészítése körülbelül 2-3 óra, de megéri a várakozást. Elegendő ideje kell lennie az élesztőnek, hogy jól megkeljen, ezért javaslom, hogy ne siessünk ezzel a lépéssel. Az élesztőt futtasd fel a meleg tejben, majd add hozzá a cukrot, a vanília belső részét és a sót.

2. Lépés

Fokozatosan dolgozd össze a liszttel, majd gyúrd össze a tojást és az olvasztott vajat a tésztával. A diót és mazsolát ebben a fázisban is hozzáadhatod. Ezután takard le a tésztát és hagyd kelni körülbelül 1 órán át, amíg a tészta megduplázódik a méretét.

3. Lépés

Miután a tészta jól megkelt, formázz belőle kis golyókat. A golyókat helyezd egy vajjal kikent tepsibe, és hagyd további 30 percig pihenni.

4. Lépés

A tésztát süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig, vagy amíg a teteje szépen meg nem barnul. Fontos, hogy ne süssük túl, mert akkor a széle kemény lesz.

5. Lépés

Mielőtt a süteményt kivennénk a sütőből, szórd meg a tetejét porcukorral, de azt is javasolnám, hogy adhatsz a tetejére mézet is. Így lesz tökéletesen édes és ropogós az aranygaluska.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új