HIRDETŐ

Aranygaluska

A magyar konyha igazán büszke lehet erre a desszertre. Remélem, hogy a recept hasznos volt, és sikerrel jártál az aranygaluska elkészítésében! Jó étvágyat hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 vanília rúd Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 100 Gram mazsola Hozzáadott
  • 200 g dió Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az elkészítése körülbelül 2-3 óra, de megéri a várakozást. Elegendő ideje kell lennie az élesztőnek, hogy jól megkeljen, ezért javaslom, hogy ne siessünk ezzel a lépéssel. Az élesztőt futtasd fel a meleg tejben, majd add hozzá a cukrot, a vanília belső részét és a sót.

2. Lépés

Fokozatosan dolgozd össze a liszttel, majd gyúrd össze a tojást és az olvasztott vajat a tésztával. A diót és mazsolát ebben a fázisban is hozzáadhatod. Ezután takard le a tésztát és hagyd kelni körülbelül 1 órán át, amíg a tészta megduplázódik a méretét.

3. Lépés

Miután a tészta jól megkelt, formázz belőle kis golyókat. A golyókat helyezd egy vajjal kikent tepsibe, és hagyd további 30 percig pihenni.

4. Lépés

A tésztát süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig, vagy amíg a teteje szépen meg nem barnul. Fontos, hogy ne süssük túl, mert akkor a széle kemény lesz.

5. Lépés

Mielőtt a süteményt kivennénk a sütőből, szórd meg a tetejét porcukorral, de azt is javasolnám, hogy adhatsz a tetejére mézet is. Így lesz tökéletesen édes és ropogós az aranygaluska.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek