HIRDETŐ

Forrás: Svariophoto from Getty Images Signature

Aranypanírban sült hekkfilé

Ez egy hagyományos, isteni magyar fogás, ami nem igényel túl sok hozzávalót vagy előkészületet. Az aranypanírozás különleges, ropogós textúrát kölcsönöz a halnak, amitől az egész étel emlékezetes lesz az asztalnál ülők számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

hekkfilé

  • 4 darab hekkfilé Hozzáadott

aranypanír

  • 150 Gram liszt Hozzáadott
  • 2 darab tojás Hozzáadott
  • 150 Gram zsemlemorzsa Hozzáadott

fűszerek

  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott

sütéshez

  • 100 Milliliter olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A hekkfiléket sózzuk, borsozzuk, majd sikáljuk meg a felületüket egy konyharuhával.

2. Lépés

Készítsük elő az aranypanírt: tegyük a lisztet egy tányérba, a fölvert tojásokat egy másikba, végül a zsemlemorzsát egy harmadikba.

3. Lépés

Egyenként mártsuk bele a halakat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ügyeljünk arra, hogy minden oldalukat jól bevonjuk.

4. Lépés

Forró olajban, közepes lángon süssük őket mindkét oldalukon, amíg aranysárgára nem pirulnak. Ez általában 3-4 percet vesz igénybe oldalanként.

5. Lépés

Szűrőlapáttal emeljük ki őket, csepegtessük le róluk a felesleges zsiradékot, majd konyhapapírral töröljük át őket.

6. Lépés

Tálaljuk forrón, sült krumplival vagy friss salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új