HIRDETŐ

Forrás: Svariophoto from Getty Images Signature

Aranypanírban sült hekkfilé

Ez egy hagyományos, isteni magyar fogás, ami nem igényel túl sok hozzávalót vagy előkészületet. Az aranypanírozás különleges, ropogós textúrát kölcsönöz a halnak, amitől az egész étel emlékezetes lesz az asztalnál ülők számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

hekkfilé

  • 4 darab hekkfilé Hozzáadott

aranypanír

  • 150 Gram liszt Hozzáadott
  • 2 darab tojás Hozzáadott
  • 150 Gram zsemlemorzsa Hozzáadott

fűszerek

  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott

sütéshez

  • 100 Milliliter olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A hekkfiléket sózzuk, borsozzuk, majd sikáljuk meg a felületüket egy konyharuhával.

2. Lépés

Készítsük elő az aranypanírt: tegyük a lisztet egy tányérba, a fölvert tojásokat egy másikba, végül a zsemlemorzsát egy harmadikba.

3. Lépés

Egyenként mártsuk bele a halakat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ügyeljünk arra, hogy minden oldalukat jól bevonjuk.

4. Lépés

Forró olajban, közepes lángon süssük őket mindkét oldalukon, amíg aranysárgára nem pirulnak. Ez általában 3-4 percet vesz igénybe oldalanként.

5. Lépés

Szűrőlapáttal emeljük ki őket, csepegtessük le róluk a felesleges zsiradékot, majd konyhapapírral töröljük át őket.

6. Lépés

Tálaljuk forrón, sült krumplival vagy friss salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek