:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gxMdyz9n5lbb9m8iPPV8/d45943b2c5d8047f90dd91bab64fb0.jpeg)
Forrás: Svariophoto from Getty Images Signature
Aranypanírban sült hekkfilé
Ez egy hagyományos, isteni magyar fogás, ami nem igényel túl sok hozzávalót vagy előkészületet. Az aranypanírozás különleges, ropogós textúrát kölcsönöz a halnak, amitől az egész étel emlékezetes lesz az asztalnál ülők számára.
Hozzávalók
hekkfilé
- 4 darab hekkfilé
aranypanír
- 150 Gram liszt
- 2 darab tojás
- 150 Gram zsemlemorzsa
fűszerek
- 1 teáskanál só
- 1 csipet őrölt fekete bors
sütéshez
- 100 Milliliter olaj
Eljárás
A hekkfiléket sózzuk, borsozzuk, majd sikáljuk meg a felületüket egy konyharuhával.
Készítsük elő az aranypanírt: tegyük a lisztet egy tányérba, a fölvert tojásokat egy másikba, végül a zsemlemorzsát egy harmadikba.
Egyenként mártsuk bele a halakat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ügyeljünk arra, hogy minden oldalukat jól bevonjuk.
Forró olajban, közepes lángon süssük őket mindkét oldalukon, amíg aranysárgára nem pirulnak. Ez általában 3-4 percet vesz igénybe oldalanként.
Szűrőlapáttal emeljük ki őket, csepegtessük le róluk a felesleges zsiradékot, majd konyhapapírral töröljük át őket.
Tálaljuk forrón, sült krumplival vagy friss salátával.