HIRDETŐ
Forrás: evgenyb from Getty Images
Articsókaleves
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 8 articsóka
- 1 fehér hagyma
- 1 közepes krumpli
- 1 liter zöldség alaplé
- 50 gramm vaj
- 50 gramm Reszelt parmigiano reggiano
- 1 só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Tisztítsa meg a articsókákat és hagyja őket citromos vízben, hogy ne sötétedjenek meg.
2. Lépés
Közben szeletelje fel az hagymát és párolja meg egy fazékban a vajjal.
3. Lépés
Adja hozzá a articsókát és a kockára vágott burgonyát, pirítsa meg néhány percig, majd fedje le zöldségleves-sel.
4. Lépés
Közepes lángon főzzük körülbelül 30 percig, vagy amíg az articsóka és a krumpli meg nem puhul.
5. Lépés
Vedd le a tűzről, és turmixold össze egy merülőmixerrel, amíg sima krémet nem kapsz.
6. Lépés
Adja hozzá a reszelt parmezánt, keverje jól össze, és ízlés szerint sózza és borsozza.
7. Lépés
Tálalja a forró articsóka krémet, egy csepp extra szűz olívaolajjal és egy kevés parmezánnal megszórva.