HIRDETŐ

Forrás: Antic Zlatko from Getty Images

Avokádó kenhető tojással

Az avokádó kenhető tojással az egyik kedvencem reggelire vagy uzsonnára. Finom avokádó íze van, amelyet a citromlé feldob, és a buggyantott tojás hozzáadásával feldob.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 darab érett avokádó Hozzáadott
  • 4 darab Tojás Hozzáadott
  • 2 TK Citromlé Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magját, és kanállal kanalazzuk ki a húsát. Ezután pépesítsük finom péppé, adjunk hozzá citromlevet, sót és borsot ízlés szerint, és keverjük össze az egészet. A legjobb, ha az avokádót rögtön a szedés után pépesítjük.

2. Lépés

Keményre főzzük a tojásokat. Nagyjából 10 percig tart, attól a pillanattól számítva, hogy a víz forrni kezd. Ezután futtassuk át őket hideg vízzel, hogy jobban lehámozhassuk őket.

3. Lépés

A főtt tojásokat meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk vagy lereszeljük.

4. Lépés

Keverjük össze a tojásokat az avokádóval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új