HIRDETŐ

Forrás: Antic Zlatko from Getty Images

Avokádó kenhető tojással

Az avokádó kenhető tojással az egyik kedvencem reggelire vagy uzsonnára. Finom avokádó íze van, amelyet a citromlé feldob, és a buggyantott tojás hozzáadásával feldob.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 darab érett avokádó Hozzáadott
  • 4 darab Tojás Hozzáadott
  • 2 TK Citromlé Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magját, és kanállal kanalazzuk ki a húsát. Ezután pépesítsük finom péppé, adjunk hozzá citromlevet, sót és borsot ízlés szerint, és keverjük össze az egészet. A legjobb, ha az avokádót rögtön a szedés után pépesítjük.

2. Lépés

Keményre főzzük a tojásokat. Nagyjából 10 percig tart, attól a pillanattól számítva, hogy a víz forrni kezd. Ezután futtassuk át őket hideg vízzel, hogy jobban lehámozhassuk őket.

3. Lépés

A főtt tojásokat meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk vagy lereszeljük.

4. Lépés

Keverjük össze a tojásokat az avokádóval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek