:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/YArwt12lncHzWlexk2S_/934434c0d86ecfb5a7b4be2aa039a1.jpeg)
Forrás: Antic Zlatko from Getty Images
Avokádó kenhető tojással
Az avokádó kenhető tojással az egyik kedvencem reggelire vagy uzsonnára. Finom avokádó íze van, amelyet a citromlé feldob, és a buggyantott tojás hozzáadásával feldob.
Hozzávalók
- 2 darab érett avokádó
- 4 darab Tojás
- 2 TK Citromlé
- só és fekete bors ízlés szerint
Eljárás
Vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magját, és kanállal kanalazzuk ki a húsát. Ezután pépesítsük finom péppé, adjunk hozzá citromlevet, sót és borsot ízlés szerint, és keverjük össze az egészet. A legjobb, ha az avokádót rögtön a szedés után pépesítjük.
Keményre főzzük a tojásokat. Nagyjából 10 percig tart, attól a pillanattól számítva, hogy a víz forrni kezd. Ezután futtassuk át őket hideg vízzel, hogy jobban lehámozhassuk őket.
A főtt tojásokat meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk vagy lereszeljük.
Keverjük össze a tojásokat az avokádóval.